НАЧАЛО Други

Ето какво коментираха Г-7 на последната си среща

май 16, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво коментираха Г-7 на последната си среща

Групата на Г-7 посочи, че ще се придържа към стандартите, установени от Съвета за финансова стабилност (СФС) и Международния валутен фонд (МВФ) по отношение на криптовалутите и дигиталните валути на централните банки (CBDC). 

В събота министрите на финансите и управителите на централните банки от групата, състояща се от САЩ, Великобритания, Франция, Япония, Германия, Италия и Канада се срещнаха в Ниигата, Япония, за да обсъдят регулирането на криптовалутите.

Срещата се проведе непосредствено преди предстоящата среща на Г-7, насрочена за следващата седмица. Очаква се по време на срещата лидерите на Г-7 да обявят подкрепата си за по-строги правила за криптовалутите.

Организацията Г-7 вече заяви, че следващият набор от международни крипто стандарти ще се основава на нов обобщаващ документ, разработен съвместно с МВФ и СФС. 

Освен това Г-7 ще се съобрази с изискванията на СФС за крипто услуги и CBDC. Също така  групата ще подкрепи инициативите на Специалната група за финансови действия (FATF) за ускоряване на глобалното приемане на нейното правило за пътуванията, което задължава финансовите институции да обменят информация за транзакциите с финансови средства. 

Г-7 ще разгледа и предложенията на МВФ относно CBDC, които се очаква да бъдат публикувани по-късно тази година. Освен това Г-7 се ангажира да подпомага развиващите се страни при издаването на CBDC.

САЩ е една от най-големите икономики в света, която все още не е въвела регулаторен надзор в областта на криптовалутите. Въпреки това сред експертите в бранша има очаквания, че САЩ ще пуснат свой собствен набор от крипто регламенти по-късно тази година, макар че все още няма официално потвърждение за това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.