НАЧАЛО Регулации

САЩ може да изостанат от ЕС и Обединеното кралство в крипто индустрията – Хестър Пиърс

май 18, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ може да изостанат от ЕС и Обединеното кралство в крипто индустрията – Хестър Пиърс

Комисар от американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) изрази загриженост относно възможността САЩ да изостанат от Европейския съюз (ЕС) и Обединеното кралство (OK) по отношение на разработването на ясни правила за криптовалутната индустрия.

В неотдавнашен доклад на “Financial Times” Хестър Пиърс предположи, че регулаторните рамки, създадени в Брюксел и Лондон, биха могли да послужат като ценна референция за американските законодатели.

Пиърс смята, че САЩ допускат съществена грешка, като не възприемат подхода на Обединеното кралство и ЕС за прилагане на традиционните финансови правила към крипто сектора.

Както заяви Пиърс в интервю за The Financial Times:

[Подходът на Обединеното кралство] е подход, от който можем да се поучим; MiCA (Markets in Crypto Assets Regulation) може да послужи като модел. Като нямаме регулаторна рамка, ние възпрепятстваме напредъка си.

MiCA се отнася до регламентите на ЕС, уреждащи издаването и предоставянето на услуги, свързани с криптоактиви и стабилни монети. Financial Times съобщи, че се очаква MiCA да бъде приложен през следващата година.

Комисарят твърди още, че репресиите на САЩ срещу известни крипто компании като Coinbase, вместо да установят прозрачни насоки, карат тези компании да се преместят в други юрисдикции, които вече са установили последователни правила.

Пиърс подчерта:

Повтарящият се въпрос е какво ще стане, ако компаниите решат да се преместят другаде? Отговорът е, че ако имахме ефективен регулаторен режим, компаниите щяха да бъдат привлечени към нас.

През март Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) изпрати на Coinbase “Wells notice”, в което предупреди компанията за предстоящо решение, препоръчващо предприемане на действия за принудително изпълнение за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.