Home

Как обезценяването на долара ще повлияе на криптовалутите?

03.05.2023 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как обезценяването на долара ще повлияе на криптовалутите?

Според Раул Пал, бивш изпълнителен директор в Goldman Sachs, крипто е на път да надмине почти всички други класове активи, тъй като обезценяването на валутите продължава в дългосрочен план.

Пал предполага, че САЩ може би навлизат в нова фаза на печатане на пари, за да се справят със значителния си дълг след срива на First Republic Bank.

Той предупреди, че повечето хора няма да могат да избегнат неблагоприятните последици от обезценяването на валутата, разчитайки на повишаване на заплатите или на стратегии за спестяване.

Пал вярва, че 99% ще бъдат отговорни за изплащането на дълга и подкрепата на спасителните програми, докато 1% ще се възползва от увеличаването на стойността на активите си.

Той обясни, че само технологичните акции и висококачествените криптовалути вероятно ще се представят по-добре от обезценяването на валутата, като криптовалутите имат най-висока бета към балансите на световните централни банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки


Пал предполага, че другите активи, включително недвижимите имоти, златото, SPX, доходността на облигациите, акциите на развиващите се пазари и кредитите, ще се изравнят с балансите на централните банки или ще се представят по-слабо.

Той подчерта, че Биткойн е проектиран за тази ситуация и поради своята фракционализация е достъпен за всички. Етериум дори предлага доходност в допълнение. Тази мутуализация на дълга е игра, която можете да изберете да избегнете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто инвеститорите са загубили $15 милиарда заради SEC, твърди адвокат

Известен адвокат и кандидат за Сената обвини Комисията по ценните книжа и фондовите борси, че е причинила значителни загуби на инвеститорите на дребно заради строгия си подход към регулирането на сектора на криптовалутите.

15.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Директорът на Nvidia продължава с разпродажбата на акции

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг бързо се освобождава от акциите си в компанията на фона на неотдавнашните пазарни колебания.

15.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големият ъпгрейд на Shibarium: Може ли да подобри представянето на Shiba Inu?

Според неотдавнашна актуализация Puppynet, тестовата мрежа за платформата Shibarium от втори слой, използвана от Shiba Inu (SHIB), ще получи значителни технически подобрения.

14.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Пазарът на токенизираните активи нарасна до $12 милиарда: Какво стимулира този скок?

Пазарът на токенизирани активи от реалния свят (RWA) отбеляза значителен ръст, като през изминалата година стойността му се удвои и достигна $12 милиарда, както съобщи крипто борсата Binance.

14.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.