НАЧАЛО Други

Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки

02.05.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", наскоро изрази опасенията си относно намаляващата икономическа мощ на Съединените щати в подкаст епизод на радиопредаването "The Rich Dad Radio Show".

Според Кийосаки САЩ са били основният “побойник” на световната финансова “площадка”, но сега други държави започват да дават отпор.

Като доказателство за тази промяна той посочи неотдавнашните икономически споразумения между Франция и Китай, които включват сектори като транспорт, енергетика, култура, селско стопанство и наука.

Решението на Франция да си сътрудничи с Китай и да търгува в китайска валута вместо в щатски долар е особено важно, според Кийосаки.

Той твърди, че намаляването на икономическата мощ на САЩ може да има сериозни последици, като хиперинфлация, диктатура и масови убийства, тъй като американският долар вече не е световна резервна валута.

Авторът смята, че семената за това са посяти отдавна, като се започне с подписването от САЩ на споразумението от Бретън Уудс през 1944 г., в което светът се съгласява да търгува в щатски долари. Кийосаки твърди, че това споразумение сега се разпада, тъй като САЩ е трябвало да напечатат квадрилиони долари, за да снабдят всички централни банки по света, поради дилемата на Трифин.

Кийосаки вярва, че страните от БРИКС ще се обединят срещу САЩ и ще поискат да си върнат доларите, което ще предизвика хиперинфлация и може да доведе до появата на диктатори, които ще извършват масови убийства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио


Той отдавна препоръчва да се инвестира в алтернативни активи като злато, сребро и Биткойн, за да се предпазим от инфлацията и да съхраним богатството си. Кийосаки вижда в тези активи начин да се заобиколят потенциалните последици от обезценяването на щатския долар.

Неговите аргументи подчертават необходимостта отделните лица и политиците да обмислят алтернативни инвестиционни стратегии и политики в светлината на променящата се глобална икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.