НАЧАЛО Други

Изкуствен интелект с интересна прогноза за цената на Биткойн

20.04.2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изкуствен интелект с интересна прогноза за цената на Биткойн

От създаването си през 2009 г., Биткойн е постоянен обект на много прогнози, идващи от аналитични компании и крипто трейдъри. Нека видим обаче една по-различна прогноза, идваща от сектора на изкуствения интелект.

През 2022 г. OpenAI стартира ChatGPT – бързо набиращ популярност в световен мащаб инструмент от света на изкуствения интелект (ИИ), чието въздействие спрямо крипто индустрията все още е под въпрос.

Прогноза на ChatGPT

Според ChatGPT, чатбот, изграден на базата на модели и анализ на данни, Биткойн ще достигне най-високата си цена до момента през 2023 г., достигайки връх между $100,000 и $120,000.

Прогнозата се подкрепя от редица елементи, включително увеличаващите се институционални инвестиции. Притокът на типа инвеститори към крипто пазара е един от основните фактори, които напоследък повишават цената на BTC.

Значителните крипто инвестиции от страна на известни компании като MicroStrategy спомагат за промяна в общественото приемане на Биткойн. Наскоро компанията обяви, че между 24 март и 4 април е закупила допълнително 1,045 BTC за около $29.3 милиона.

След тази покупа, MicroStrategy вече притежава внушителните 140,000 BTC, които са придобити на обща покупна цена от около $4.17 милиарда.

Биткойн продължава да впечатлява с резултатите си и през 2023 г., като от началото на годината досега успя да реализира ръст от над 80%. Това доведе до удвояване на броя на Биткойн милионерите, като само до средата на април са се появили над 50,000 нови милионери.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се срина до $29,000 в рамките на минути


Прогнози от пазарни анализатори

Като става въпрос за прогнози, в неотдавнашно интервю с Антъни Помплиано, макро гуруто и фонд мениджър Дан Тапиеро сподели оптимистичната си прогноза за Биткойн (BTC), според която пазарната капитализация на Биткойн може да достигне $10 трилиона в бъдеще.

Според Раул Пал, главният изпълнителен директор на Real Vision, активът може да преживее значително рали на фона на банковите фалити в САЩ, което да доведе до евентуално увеличение от 80% в рамките на една година като цената му може да достигне $50,000.

От своя страна, гледайки по краткосрочно, Майк Макглоун, старши макро стратег на Bloomberg Intelligence, смята, че подема на Биткойн (BTC) и Етериум може скоро да приключи, тъй като крипто и рисковите активи са изправени пред потенциална корекция.

Важно е да се отбележи, че тази статия не трябва да се разглежда като инвестиционен съвет и винаги трябва извършвате собствени проучвания преди да предприемето каквито и да било стъпки към крипто инвестиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.