НАЧАЛО Други

До Куон е изпратил $7 милиона на адвокатска кантора преди срива на Terra

16.04.2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон е изпратил $7 милиона на адвокатска кантора преди срива на Terra

Южнокорейски прокурори потвърдиха, че точно преди срива на екосистемата Terra, До Куон, главен изпълнителен директор на Terraform Labs, е превел 9 милиарда вона ($7 милиона) на водеща южнокорейска адвокатска кантора Kim & Chang.

Прокурорите определят този ход като умишлен, което показва, че Куон вероятно е бил наясно с предстоящия срив и очакваните правни проблеми.

Докато прокурорите се опитват да установят недобросъвестността на Куон при авансовото плащане на адвокатската кантора, те вярват, че информацията ще бъде полезна в текущото дело за измама.

За тази цел адвокатите от Kim & Chang са предприели пътуване до Черна гора, за да се срещнат с Куон и бившия финансов директор на “Terraform”, Хан Чанг-джун.

Преди това Куон беше арестуван на летище Подгорица в Черна гора при опит да отлети за Дубай с фалшиви документи, а американските и южнокорейските власти поискаха екстрадирането му.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) във възход: Експерти прогнозират скок до $1


Междувременно южнокорейските прокурори подозират Куон в конвертиране на незаконни средства от Terra (LUNA) в Биткойн (BTC) и са поискаха от Binance да спре всички заявки за теглене, свързани с Куон.

Съобщава се, че прокурорите са идентифицирали 414.5 милиарда вона ($314.2 милиона) незаконни активи, свързани с Куон и неговите сътрудници, от които около 91.4 милиарда ($69 милиона) са пряко свързани с Куон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “До Куон е изпратил $7 милиона на адвокатска кантора преди срива на Terra”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.