НАЧАЛО Други

Кенеди смята, че CBDC е заплаха за финансовата поверителност

07.04.2023 21:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кенеди смята, че CBDC е заплаха за финансовата поверителност

Робърт Ф. Кенеди, демократ, който се кандидатира за президентския пост в САЩ през 2024 г., се противопостави на плана на Федералния резерв за създаване на дигитална валута на централната банка (CBDC).

В обширно послание Кенеди предупреди, че CBDC може да доведе до загуба на финансова свобода, заявявайки, че плановете на правителството за CBDC “проправят хлъзгавия път към финансово робство и политическа тирания”.

Според Кенеди CBDC сериозно застрашава финансовата неприкосновеност на гражданите и може да предостави на правителството безпрецедентни правомощия да следи транзакции, да ограничава разходи и да замразява активи.

Нещо повече, Кенеди смята, че съчетаването на CBDC с дигитални идентификатори и социални кредитни точки ще даде допълнителна възможност на правителството да ограничи разходите и да замрази активите при неспазване на “произволен диктат”, включително на задължителните ваксини.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще продължи да превъзхожда повечето рискови активи – М. Макглоун


Кенеди също така предупреди, че CBDC може да проправи пътя на правителството към забрана и конфискуване на Биткойн, подобно на златото през 30-те години на миналия век.

Той прогнозира, че световните правителства ще се възползват от кризи като Ковид-19 пандемията и банковата нестабилност, за да популяризират CBDC като “по-сигурно убежище” от хартиените валути и банковите масиви.

Важно е да се отбележи, че Федералният резерв ще стартира своята CBDC услуга, FedNow, през юли. Въпреки че поддръжниците на CBDC изтъкват потенциалните им ползи, като по-бързи и по-достъпни транзакции, и по-голямо финансово приобщаване, опасенията на Кенеди за прекомерна държавна намеса подчертават сложните въпроси, свързани с приемането на CBDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инфлацията в Турция наближава своя пик – централната банка готова да затяга мерките

Централната банка на Турция преразгледа своята прогноза за инфлацията в края на годинатa, сигнализирайки за готовност за прилагане на допълнителни мерки за затягане на паричната политика, тъй като инфлацията наближава връх от до 75%.

10.05.2024 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия готови да обърнат гръб на Китай ако САЩ пожелаят

Саудитска Арабия би обмислила възможността да се оттегли от партньорството си с Китай, ако САЩ отправят такова искане, както заяви Амит Мида, главен изпълнителен директор на Alat – инвестиционна компания, подкрепена от значителна капиталова инжекция от Публичния инвестиционен фонд на стойност $100 мiliarda.

10.05.2024 7:00 2 мин. четене

Износът от Китай продължава да расте, но рисковете остават

Неотдавнашните дипломатически усилия на китайския президент Си Дзинпин в Европа имаха за цел да отклонят лидерите от приемането на ограничителни мерки, подобни на тези, наложени от Съединените щати върху китайския внос, особено в сектори като електрически превозни средства.

10.05.2024 6:30 2 мин. четене

Ето колко пари е загубил NFT звездата Том Брейди от фалита на FTX

По време на скорошно специално комедийно шоу в Netflix, Том Брейди се оказа обект на подигравки от група комици, припомняйки си различни инциденти от дългата му кариера в NFL и след това.

10.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.