Home

Allbridge претърпя експлойт на стойност над половин милион долара

03.04.2023 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Allbridge претърпя експлойт на стойност над половин милион долара

Allbridge, многоверижен мост за токени, претърпя експлойт на стойност $573,000, извършен от злонамерена личност, която е манипулирала цената на суап пуловете на BNB веригата.

Peckshield, компания в сектора на блокчейн сигурността, първа информира Allbridge за експлойта.

Allbridge отправи предложение към нападателя да се изяви като етичен хакер (white hat) и да получи награда, ако върне средствата.

В допълнение към това Allbridge си сътрудничи с адвокатски кантори, правоприлагащи органи и други засегнати проекти, за да открие извършителя и да предотврати бъдещи атаки.

За да осъществи експлойта, нападателят е използвал атака с флаш заем, извършвайки поредица от USDT суапове, преди да депозира средства в пуловете за ликвидност на BUSD и USDT в Allbridge.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 алткойна, които да следите тази седмица (03.04.2023-09.04.2023)


Чрез този подход нападателят е успял да манипулира цената на USDT в пула, което е улеснило размяната на 40,000 BUSD за 789,632 USDT. Като превантивна мярка срещу бъдещи атаки, Allbridge временно спря мостовия си протокол и планира да го рестартира след отстраняване на уязвимостта.

Според CertiK, друга компания в сектора на блокчейн сигурността, атаката с флаш заем, използвана в експлойта на Allbridge, става все по-популярна сред хакерите. През март бяха хакнати общо 26 крипто проекта, което доведе до обща загуба на стойност $211 милиона.

Най-големият дял от тези загуби, над 90%, се дължи на хакването на Euler Finance на 13 март, докато други значителни атаки бяха нанесени на проекти като Swerve Finance, ParaSpace и TenderFi.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

Алекс Машински, който излежава присъда от 100 години затвор, иска свидетелските показания на шестима бивши служители в рамките на наказателното си дело.

17.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Историческата кражба за $1.47 милиарда, която шокира крипто света

След създаването си през 2009 г. Биткойнът първоначално трудно получи признание като новаторска технология, като често бе определян като измама.

17.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерска група губи $5 милиона в замразени стабилни монети

Известната с крипто кражбите хакерска група е загубила достъп до стабилни монети на стойност близо $5 милиона след предприетите от емитентите на стабилните монети действия за замразяване на средствата.

16.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance отправя предупреждение за нова заплаха в крипто сектора

Най-голямата крипто борса издаде предупреждение за атака със зловреден софтуер, насочена към нейните потребители, която променя адресите за теглене на криптовалути.

15.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.