НАЧАЛО Блокчейн

Polygon пуска zkEVM и предлага награда за грешка от $1 милион

28.03.2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polygon пуска zkEVM и предлага награда за грешка от $1 милион

zkEVM, решението за мащабиране на Етериум, представлява rollup с нулево познание (ZK-rollups), еквивалент на Етериум виртуална машина (EVM), който е предназначен да подобри пропускателната способност на блокчейна, пренасяйки изчисленията и съхранението на втори слой.

Това ще позволи извършването на транзакции извън веригата като същевременно ще сведе до минимум данните в основната мрежа на Етериум. Със стартирането на бета версията на основната мрежа разработчиците могат да започнат да експериментират с технологията, за да се възползват от потенциалните ѝ предимства.

zkEVM на Polygon има за цел да предостави на разработчиците лесен начин за внедряване на смарт договори с по-висока окончателност и по-ниски разходи за транзакции.

В съобщение от 28 март Polygon Labs разкри, че решението вече е в действие и е изцяло с отворен код под AGPL v3 лиценз. Това означава, че разработчиците могат да модифицират, използват и разпространяват софтуера, както намерят за добре, без никакви ограничения на собствеността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance


Въпреки двата неотдавнашни одита, през които премина новата мрежа, Polygon Labs призна, че в кода все още може да има грешки.

За да се пребори с това компанията обяви награда в размер до $1 милион за идентифициране на критични уязвимости. С тестването на протокола в реални условия ще бъде интересно да видим как разработчиците се възползват от технологията, за да мащабират своите приложения и услуги в блокчейна на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Google Cloud обяви партньорство с крипто проекта Sui

Google Cloud обединява сили с блокчейн проекта Sui (SUI), за да развие по-достъпен, сигурен и интелигентен Web3.

02.05.2024 4:00 1 мин. четене

Solana: Сериозен ръст на активността на MEV ботовете

През последните месеци се наблюдава значително увеличение на активността в мрежата Solana (SOL), което може да се дължи отчасти на нарастващия интерес към меме токените.

01.05.2024 5:30 1 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.