НАЧАЛО Други

Прокуратурата на Ню Йорк обвинява KuCoin в опериране без регистрация

10.03.2023 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прокуратурата на Ню Йорк обвинява KuCoin в опериране без регистрация

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс е започнала съдебно производство срещу борсата за криптовалути KuCoin, както беше обявено на 9 март.

Главната прокуратура (ГП) обвинява KuCoin за твърдения, че е борса, но не е регистрирана в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) или в Комисията по търговия със стокови фючърси (CFTC).

Щатът Ню Йорк има за цел да потърси отговорност от KuCoin за това, че работи без надлежна регистрация, да попречи на компанията да извършва дейност в Ню Йорк и да ограничи достъпа до уебсайта ѝ до постигане на съответствие.

Главната прокуратура твърди, че KuCoin търгува с различни монети, считани за ценни книжа или стоки, без регистрация, включително Етериум и TerraUSD и предлага нерегистрирани ценни книжа чрез своя кредитен продукт KuCoin Earn.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се срина под $20,000 – ето защо


Службата на главния прокурор има история на предприемане на действия срещу компании, които нямат BitLicense от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк като в момента само 33 фирми притежават такъв.

Предишни правни действия са били предприети срещу CoinEx, Alex Mashinsky и Nexo.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на смесени икономически сигнали

Цените на златото се повишиха след смесени сигнали от икономиката на САЩ. Нараства оптимизмът, че усилията на Федералния резерв за борба с инфлацията ще доведат до меко приземяване на икономиката.

06.05.2024 14:00 2 мин. четене

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

От 2017 г. насам стабилните монети отбелязват забележителен ръст и според последните прогнози до второто тримесечие на 2024 г. ще надминат Visa по общ обем на плащанията (TPV).

06.05.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.