НАЧАЛО Регулации

Децентрализираните автономни организации (ДАО) получават правно признание в САЩ

08.03.2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Децентрализираните автономни организации (ДАО) получават правно признание в САЩ

Законодателният орган на щата Юта прие Закона за DAO в Юта, който осигурява правно признаване и защита на DAO с ограничена отговорност.

Законодателният орган на щата Юта прие нов закон, наречен Закон за децентрализираните автономни организации (ДАО) на Юта, който предоставя на ДАО правно признаване и защита на ограничена отговорност.

Законът определя собствеността на ДАО и защитава анонимността на организациите чрез вътрешни правила. Той също така въвежда протоколи за осигуряване на качеството на ДАО, за да се гарантират ясни нюанси в данъчното третиране и актуализирани функционалности. След като премина през комисиите на Сената и Камарата на представителите, законът беше одобрен на 1 март 2023 г. и ще влезе в сила от януари 2024 г.

Законът се основава на Моделния закон за ДАО на @coalaglobal, който има за цел да осигури максимална гъвкавост за иновациите на организациите, като признава, че те са транснационални субекти и могат да предоставят технологични гаранции, еквивалентни на защитата, която законите се опитват да предложат чрез ръчни процеси на отчитане. Законът за ДАО в Юта осигурява правна рамка, като ги определя като “LLD в Юта”.

Джони Пирович, данъчен съветник по блокчейн и цифрови активи, която работи с Работната група за цифрови иновации (DIT), сподели в Twitter, че това е значителна стъпка за иновациите в областта на ДАО, тъй като законът се основава на Закона за модела на ДАО.

Блокчейн законодателят на Юта имаше някои сериозни опасения относно анонимността и безотговорността на организациите, които бяха решени чрез компромис, изискващ те да разкриват учредител, като същевременно запазват анонимността си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Брад Гарлингхаус твърди, че крипто регулацията в САЩ изостава от тази в други държави


Освен това използваният първоначален данъчен език беше несъвместим с федералните и щатските данъчни реалности, така че службата на данъчния комисар на Юта предложи съвместима алтернатива.

Миналата година Департаментът на Маршалските острови одобри подобен закон за ДАО, който ги идентифицира като дружества с ограничена отговорност и гарантира официалното приемане на структурата им в правните единици на щата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.