Home

Биткойн може да се изстреля с над 1,200%, твърди опитен трейдър

07.03.2023 7:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да се изстреля с над 1,200%, твърди опитен трейдър

Опитният трейдър Тоун Вейс прогнозира, че Биткойн може да отбележи значителен ръст през следващите години.

В неотдавнашна стратегическа сесия той обсъди прогнозите си със своите абонати в YouTube, като заяви, че за Биткойн има два потенциални сценария.

Според Вейс, ако BTC удари диагоналната линия на съпротива два пъти, може да достигне $200,000 – ако я удари веднъж, може да се покачи до $300,000.

Въпреки че Вайс смята, че Биткойн може да достигне първоначалната цел от $200,000 до 2025 г., той смята, че потенциалното рали до $300,000 няма да се случи преди края на 2025 г. или началото на 2026 г.

В краткосрочен план обаче Вейс предполага, че настоящото отдръпване все още продължава.

Графиката на Вайс сочи, че водещата криптовалута може да преживее масивен ценови скок от 790% до 1,200% от текущите цени при следващия бичи пазар. Въпреки това той предупреждава, че в краткосрочен план може да настъпи отдръпване, като Биткойн може да падне до дългосрочната пълзяща средна стойност около $20,000.

Въпреки бичата прогноза на Вейс е важно да се отбележи, че ценовите прогнози са спекулативни и са обект на висока степен на несигурност.

Струва си също така да се има предвид, че миналите резултати не винаги са показател за бъдещите резултати. Много фактори биха могли да повлияят на цената на Биткойн, като например развитието на регулациите, степента на приемане и настроенията на пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Съдът прекратява делото срещу Майкъл Сейлър и MicroStrategy


Регулации и цената на Биткойн

Регулациите могат да имат както положителни, така и отрицателни ефекти. От една страна, ясните и благоприятни регулации биха могли да увеличат масовото приемане на Биткойн, като премахнат несигурността и осигурят усещане за легитимност. Това би могло да привлече повече институционални инвеститори и традиционни финансови институции, което потенциално би могло да стимулира търсенето и да повиши цената на актива.

От друга страна, неблагоприятните или рестриктивни разпоредби биха могли да потиснат настроенията на инвеститорите и да обезкуражат инвестициите, което потенциално би довело до намаляване на търсенето и спад на цената на Биткойн. Това може да доведе и до повишена волатилност и нестабилност на пазара, докато инвеститорите се приспособяват към новата регулаторна среда.

Освен това различните регулаторни подходи в различните държави биха могли да доведат до фрагментация и непоследователност на световния пазар на Биткойн, което би могло да затрудни приемането на актива и широкото му използване като валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.