НАЧАЛО Регулации

Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто

04.03.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто

Неотдавна HSBC и Nationwide Building Society в Обединеното кралство забраниха на клиентите си да купуват криптовалути след предупреждение от британския регулаторен oрган за финансово поведение (FCA) за високорисковия характер на крипто инвестициите.

HSBC обяви, че не разрешава на клиентите си да използват кредитните си карти за закупуване на криптовалути от миналия месец, позовавайки се на финансовите рискове.

Междувременно Nationwide съобщи, че е изпратила имейл на клиентите си, за да им съобщи, че не могат да използват кредитните си карти за закупуване на криптовалути.

Криптовалутите се свързват с пране на пари, трафик на наркотици и финансиране на тероризма, а сигурността на борсите и портфейлите за криптовалути също е сериозен проблем.

Криптовалутния пазар се характеризира с висока волатилност, която може да доведе до значителни печалби или загуби за инвеститорите. Липсата на регулация в сектора също е повод за безпокойство, тъй като може да доведе до измами и незаконни дейности.

Приемането и използването на криптовалутите все още е ограничено, което прави стойността им обект на спекулации, а не на реално използване. В резултат на това много финансови институции гледат по различен начин на криптоактивите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Дългоочаквана актуализация отложена за април


Някои ги разглеждат като заплаха за бизнеса си, докато други проучват възможностите да ги използват за подобряване на операциите и услугите си.

Въпреки неотдавнашната забрана на HSBC за покупки на криптовалути, банката е подала заявление за права върху търговски марки за различни продукти, свързани с дигитални валути и такива за метавселена. Освен това банката вече е част от метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто”
  1. Иванов,

    HSBC ,..точно пък ТЕ , най-мафиотската и със съмнителен произход на капиталът си “банка” ..
    Крадецът вика “Дръжте крадеца” . Това е “нагло” лицемерие !

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.