НАЧАЛО Финтех

DeFi клон на JPMorgan създава блокчейн лаборатория в Атина

26.02.2023 13:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi клон на JPMorgan създава блокчейн лаборатория в Атина

Американският банков гигант JPMorgan Chase продължава да напредва в сектора на криптовалутите, въпреки отрицателното мнение на Джейми Даймън (настоящият главен изпълнителен директор) относно Биткойн.

Децентрализираният финансов (DeFi) клон на JPMorgan Onyx ще създаде Innovation Lab (лаборатория за иновации) в Атина, Гърция. Тя ще се фокусира върху създаването на възможности, свързани с блокчейн.

Информацията идва от публикация в LinkedIn на 13 февруари, направена от Тайрон Лобан, ръководител на платформата Blockchain Launch and Onyx Digital Assets.

Лобан обясни, че стартирането на лабораторията е част от усилията на JPMorgan да разшири идеята за дигиталната идентичност, която смята за изключително важна за напредъка на своите Web3 услуги. Екипът от Атина ще участва в стартирането на Onyx Blockchain и ще играе ключова роля в проучването и разработването на решения за дигитална идентичност.

Лобан насърчи квалифицираните инженери, които се интересуват от работа в областта на блокчейн, идентичността и Web3, да кандидатстват за новите позиции на платформата в Гърция.

Неотдавна дъщерното дружество на JPMorgan, Chase Bank позволи на притежателите на сметки в САЩ да купуват криптовалути чрез регулиран брокер или борса. Те са регистрирани в Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) и са упълномощени да продават дигитални активи като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Завръщаме ли се към възход? – трейдър дава прогноза


Засиленият фокус на JPMorgan върху криптовалутите изглежда е в отговор на нарастващия обществен интерес към сектора, който компанията разпозна, проучвайки дейностите на своите клиенти. Към юни 2022 г. компанията установи, че близо 13% от всички домакинства са прехвърляли пари в или от крипто сметка поне веднъж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Shiba Inu: Хард форкът на Shibarium е завършен успешно

Shiba Inu (SHIB) официално завърши дългоочакваният си хард форк Shibarium, както бе обявено чрез актуализация в X (Twitter).

04.05.2024 13:30 1 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.