НАЧАЛО Алткойни

Ето защо този алткойн скочи със 180% за седмица

22.02.2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо този алткойн скочи със 180% за седмица

RSK Infrastructure Framework (RIF) преживя значителен скок в цената наскоро, демонстрирайки тренд в Биткойн Defi.

През изминалия ден RIF поскъпна с 90%, като се покачи от $0.09, достигайки $0.17, след което се отдръпна до текущата си цена от $0.14.

Проектът, който IOVlabs стартира през 2019 г., създаде протокол от трети слой върху Биткойн, за да разшири полезността на водещата криптовалута и да осигури шлюз, който опростява използването ѝ в DeFi приложения.

Сигурността на Биткойн, възможностите за смарт договори на Етериум

RIF е изграден върху Rootstock – блокчейн, който има за цел да съчетае сигурността на Биткойн с възможностите за смарт договори на Етериум. Този подход създава уникална рамка, която осигурява сигурна, мащабируема и ефективна платформа за изграждане на децентрализирани приложения.

Протоколът, разработен от RIF, е предназначен да допълва Биткойн, като позволява на разработчиците и потребителите да се възползват от предимствата както на технологията Rootstock, така и на сигурността на BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Създателят на световната мрежа критикува крипто


Актуализирана пътна карта и нови продукти на RIF

Възходът на RIF идва на фона на нарастващото вълнение около базираните на Биткойн незаменяеми токени (NFT), които набират популярност през последните седмици.

В актуализираната пътна карта на RIF, публикувана на 6 февруари, подробно са описани плановете за пускане на няколко продукта в основната мрежа и за въвеждане на имена на домейни, захранвани с BTC.

Тази актуализация на пътната карта спомогна за рязкото покачване на цената на RIF, демонстрирайки силното търсене на базирани на Биткойн DeFi решения.

Скорошно представяне на RIF

Алткойнът е 240-ата позиция по пазарна капитализация към момента на писане на статията. Въпреки че се повиши със 180% през последната седмица, тя остава с около 70% под историческия си връх от $0.45, достигнат през април 2021 г.

Този неотдавнашен скок на цената е част от по-широка тенденция на повишен интерес към Defi, при която все по-голям брой инвеститори се насочват към сектора. Силното представяне на RIF е свидетелство за все по-нарастващото търсене на Defi решения, изградени върху сигурната и децентрализирана платформа на Биткойн.

Други монети BTC-DeFi във възход

RIF не е единствената BTC-DeFi монета, която преживява ценови скок. Stacks (STX) е поскъпнала с повече от 100% през последните 7 дни. Stacks е изградена върху Биткойн и има за цел да създаде нов вид интернет, който се захранва от децентрализирани приложения. Подобно на RIF, Stacks се стреми да използва сигурността на Биткойн и възможностите за смарт договори на Етериум, за да създаде уникална DeFi екосистема върху водещата криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Крипто кит с огромни загуби от търговията с алткойн – и все пак продължава да го купува

Изглежда, че един от крипто китовете активно търгува с Arbitrum (ARB) токени, извършвайки покупки и продажби с големи суми.

18.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.