НАЧАЛО Финтех

Проучване посочва върху какво могат да се фокусират крипто компаниите

21.02.2023 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване посочва върху какво могат да се фокусират крипто компаниите

Неотдавнашно проучване, проведено от Decta, подчертава значението на "вградените финансови" функции в днешната финтех индустрия.

Тъй като дигиталните плащания и онлайн пазаруването се превръщат в норма, проучването подчертава ключовите фактори за безпроблемно клиентско изживяване, включително предпочитани опции.

“Вграденото финансиране” е нов подход за разпространение на софтуер, включващ финансови услуги в екосистемите на съществуващи продукти в сътрудничество с доставчици на финансова инфраструктура. Най-популярните предложения в областта на вградените финанси са плащания, банкиране, кредитиране, застраховане и брандирани кредитни карти.

Липсата на предпочитани възможности за плащане или трудностите по време на процеса на плащане са съществена причина за негативно преживяване при пазаруване, като 49% от анкетираните заявяват, че вероятно ще спрат да пазаруват, ако тези проблеми се появят.

Персонализираните оферти бяха изтъкнати като една от съществените характеристики при вградените финанси, като 54% от американците предпочитат интегрирани добавки като финансиране и застраховка.

Освен това проучването разкри, че участниците от поколението Х са най-удовлетворени от персоналните оферти. За разлика от тях участниците от поколенията Z и “Baby Boomer” са дали по-ниска оценка на получените предложения. Други предпочитани вградени функции, които получиха одобрението на анкетираните са награди за лоялност, разплащания на една и съща страница и плащания без трудности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Докато крипто компаниите бавно интегрират вградени финансови функции като крипто базирани кредитни карти или заеми, проучването предлага прозрения за таргетирането и придобиването на клиенти.

Чрез проучване на наградите за лоялност и улесняване на интеграцията на тези вградени финансови услуги с помощта на блокчейн, крипто дружествата биха могли да подобрят преживяването на клиентите.

Въпреки че някои от най-големите компании от класацията Fortune 500 и традиционните хедж фондове скочиха на крипто вълната, все още има да се извърви дълъг път, за да се превърне криптовалутата в ежедневен двигател за потребителите на дребно. Проучването около вградените финанси предоставя възможност на крипто компаниите да внедрят продукти, свързани с крипто и с вградени финансови функции, като вземат пример от масовия потребител, както и да предложат на клиентите по-добро изживяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.