НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Китовете трупат докато цената консолидира

17.02.2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Китовете трупат докато цената консолидира

Cardano (ADA) е осмият по пазарна капитализация крипто актив, като в последните месеци е преживял периоди на възходи и падения.

След като цената му се понижи с 82% през 2022 г., голяма част от оптимизма около него се изпари, но сега той скочи с 45% през 2023 г.

Скок на транзакциите на китове

Напоследък при Cardano се наблюдава огромен ръст на китовите транзакции, като средно на ден се извършват около 1,700 транзакции на стойност $100,000 или повече, в сравнение с около 300 такива транзакции на ден през януари.

whale transactions

След срива на FTX през ноември 2022 г. адресите на китове и акули, притежаващи от 10,000 до 10 милиона ADA, са натрупали 659.53 милиона броя ADA, което се равнява на около $235.5 милиона. Това увеличение от страна на ключовите притежатели на Cardano е обещаващ знак.

shark and whale


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво доведе до нов исторически връх при ненулевите адреси при Биткойн?


Метрика за възрастта на инвестициите и уникалните дневни адреси

Според метриката на Santiment “mean dollar invested age”, тежките големите инвестиции в мрежата на Cardano не демонстрират значителна промяна. Средното време, което монетите седят в един адрес, се е увеличило от 267 дни на 407 дни през последните шест месеца.

mdia

Въпреки че се наблюдава окуражаващо нарастване на броя на уникалните дневни адреси, взаимодействащи в мрежата на алткойна, броят им вече е потънал до около 62,000 адреса на ден от 85,000 през ноември 2022 г.

daily active addresses

Общи перспективи и настроения на пазарните участници

Въз основа на двуседмичната корекция на цените и спада от 2022 г., който ADA все още не е успяла да компенсира, покупката сега е с по-ниски рискове в исторически план.

mvrv

Въпреки че настроенията на трейдърите към ADA сега са леко негативни, това е още един добър признак, че ценови скок може да изненада общността. Рязкото нарастване на активността на китовете трябва да бъде следено, а Биткойн трябва да продължи възходящия си тренд, за да може Cardano да процъфтява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI алткойн се изстреля след коментар на Уорън Бъфет

След забележките на главния изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, изразяващи загриженост относно изкуствения интелект (AI) и неговите потенциални рискове, беше отбелязан скок в стойността на AI криптовалутата, Worldcoin (WLD).

08.05.2024 1:30 1 мин. четене

Пазарната капитализация на нова криптовалута се изстреля с почти 100% – ето какво стои зад скока

През май Tellor (TRB), децентрализирана оракулска мрежа, надмина очакванията със забележителен скок на пазарната си капитализация, като удвои стойността си в началото на месеца.

07.05.2024 22:30 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е един от най-силните алткойни

Известен крипто стратег предполага, че един от конкурентите на Dogecoin (DOGE) е значително по-напред от другите алткойни.

07.05.2024 22:00 2 мин. четене

Как да получим безплатни токени от airdrop-a на EigenLayer

EigenLayer, базираната на Етериум платформа за рестейкинг, пуска дългоочаквания airdrop за своите потребители, ранни последователи и сътрудници.

07.05.2024 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.