НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: $30,000 действа като “магнит” за цената, твърди анализатор

16.02.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: $30,000 действа като “магнит” за цената, твърди анализатор

Биткойн (BTC) може да надмине Етериум (ETH), според анализатор, подвизаващ се под псевдонима Калео (Kaleo).

Той също така смята, че двойката ETH/BTC сега се търгува под диагонална трендлиния, което намеква, че ETH вероятно ще изостане от BTC по отношение на печалбите.

Мечата графика на ETH/BTC обикновено предполага, че Биткойн ще увеличава стойността си по-бързо от Етериум и други алткойни.

Освен това Калео твърди, че Биткойн ще достигне ценовото ниво от $30,000, след като отскочи от подкрепата около $21,000, като подкрепата на високата времева рамка се задържа стабилна.

bitcoin

ETH/BTC се търгува под диагоналната трендлиния

Според анализатора графиката на ETH/BTC показва относителна сила на водещата криптовалута. Той предполага, че когато двойката ETH/BTC се търгува под диагонална трендлиния, това означава, че Етериум вероятно ще се представи по-слабо от Биткойн.

chart

Това може да означава, че инвеститорите може да се отдръпнат от алткойните и да се съсредоточат върху BTC, тъй като може да го разглеждат като по-сигурен актив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC ще гласува за нови правила, засягащи крипто услугите


Биткойн над съпротиватата на $22,400

Kaleo смята, че Биткойн ще набере по-голяма инерция в краткосрочен план, ако преодолее съпротивата при $22,400, над която се намира към момента на писане на статията.

Данните за индекса на потребителските цени се оказаха малко по-високи от очакваното, като пазарът остана сравнително без промяна. Индексът S&P 500 и индексът Nasdaq-100 (NDX) показват признаци на волатилност, като BTC демонстрира сила. Калео смята, че нивото от $30,000 e “магнит” за Биткойн.

Заключение

В обобщение, Калео предполага, че двойката ETH/BTC се търгува под диагонална трендлиния, което показва, че ETH вероятно ще изостане от BTC по отношение на печалбите.

Анализаторът прогнозира, че най-голямата криптовалута ще достигне $30,000 и ще набере по-голяма инерция, след като вече е преодолял съпротивата при $22,400. Ще бъде интересно да се види как ще се представят Биткойн и Етериум през следващите седмици и дали прогнозите на Калео са точни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF на BlackRock за първи път регистрира изходящи потоци

Фондът iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock преживя първия в историята си ден на отлив – на 1 май фондът преживя изходящи потоци от $36.9 милиона.

02.05.2024 15:30 1 мин. четене

Втората най-голяма банка в Европа инвестира в Биткойн ETF

Спот Биткойн ETF в САЩ регистрираха значителни изходящи капиталови потоци, което показва промяна в настроенията на инвеститорите.

02.05.2024 15:00 2 мин. четене

Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

Между 30 април и 1 май Биткойн преживя значителен срив, като отбеляза 11.5% спад до $56,522. Този срив доведе до ликвидиране на лонг позиции с ливъридж на обща стойност $172 милиона.

02.05.2024 14:30 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд преразглежда прогнозата си цената на Биткойн (BTC), очаквайки ръст, предизвикан от засиленото институционално участие във водещата по пазарна капитализация криптовалута.

02.05.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.