НАЧАЛО Други

SEC разследва Kraken за потенциални нарушения

10.02.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC разследва Kraken за потенциални нарушения

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ проверява дали криптоборсата Kraken е нарушила правилата за предлагане на ценни книжа.

Според информацията проверката е свързана с определени предлагания, които криптоборсата е направила на американски клиенти. Лице, запознато с въпроса твърди, че проверката е в напреднал стадий и може да се стигне до споразумение през следващите дни.

През декември председателят на Комисията, Гари Генслер заяви, че основната му цел за регулиране на криптовалутите през цялата 2023 г. е да накара криптоборсите и платформите за кредитиране да се приведат в съответствие, което според него може да се случи чрез регистрирането им в SEC.

Главният изпълнителен директор на Kraken, Дейв Рипли заяви през септември, че не вижда необходимост да регистрира Kraken като криптоборса в SEC, тъй като не предлага ценни книжа и няма интерес да листват такива на управляваната от него платформа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо


Генслер обаче многократно е заявявал, че смята повечето криптовалути за ценни книжа – с изключение на Биткойн (BTC).

Регулаторният орган често се позовава на теста на Хауи, за да определи какво представлява ценна книга. В него се постановява, че дадена сделка се разглежда като инвестиционен договор и се счита за ценна книга, когато е налице инвестиция в общо предприятие с печалби, получени изключително чрез работата на други лица.

За момента няма коментар за разследването нито от страна на Комисията, нито от Kraken.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Най-големият трансфер на богатство може да е още тази година

От Ernst & Young (EY) смятат, че продължаващото прехвърляне на богатство от бейби бумърите към техните наследници представлява най-значителното прехвърляне на средства в човешката история.

05.05.2024 14:30 1 мин. четене

Solana ще бъде една от “трите големи криптовалути” – Franklin Templeton

Глобалната инвестиционна компания Franklin Templeton е оптимистично настроена към Solana (SOL), определяйки мрежата като значим претендент в крипто сектора, наред с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

05.05.2024 14:00 1 мин. четене

Партньорството между Cardano и Биткойн Кеш е възможно според Чарлс Хоскинсън

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano (ADA), наскоро проучи интереса към потенциално сътрудничество с Биткойн Кеш (BCH).

05.05.2024 13:01 2 мин. четене

БРИКС: Иран и ОАЕ с важни икономически споразумения

Според съобщения от информационната агенция Mehr, Обединените арабски емирства (ОАЕ) са вторият по големина търговски партньор на Иран.

05.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.