Home

Заобикаля ли FTX Australia местни регулации?

01.02.2023 9:05 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заобикаля ли FTX Australia местни регулации?

Aвстралийски финансов регулатор е изразил загриженост за FTX Australia малко след като компанията е започнала дейност през март миналата година.

Според информацията Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC) е била загрижена за начина, по който FTX Australia работи, след като компанията е успяла да получи лиценз в страната чрез поглъщането на финансовата институция IFS Markets през декември 2021 г.

Председателят на ASIC Джо Лонго смята, че това е позволило на FTX Australia ефективно да заобиколи нивото на контрол, което обикновено се прилага към компаниите искащи да придобият австралийски лиценз за финансови услуги (AFSL).

Според документите, регулаторът е издал уведомление по раздел 912C на FTX през същия месец, в който тя е започнала да функционира, изисквайки от криптоборсата да предостави информация, в която се посочва какви финансови услуги предоставя и каква дейност в областта на финансовите услуги извършва, за да се определи дали лицензополучателят отговаря на теста за подходящо и надлежно лице.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Цената е над $23,500 – можем ли да стигнем $25,000?


Информацията също така потвърждава, че в месеците между първоначалните опасения на ASIC и срива на FTX на 11 ноември регулаторът е поставил борсата под “надзорна дейност” и ѝ е издал общо три известия. Освен това става ясно, че регулаторът е бил загрижен за дейността на FTX още през октомври.

FTX Australia беше една от над 130-те свързани с FTX компании, които спряха дейността си, след като управляваната от Сам Банкман-Фрийд криптоборса влезе в процедура по несъстоятелност.

Австралийският филиал на FTX е с временно отнет финансов лиценз на 16 ноември и доброволно е обявен в несъстоятелност, като дължи пари или крипто активи на около 30,000 австралийски клиенти и 132 компании.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.