НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Цената е над $23,500 – можем ли да стигнем $25,000?

30.01.2023 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Цената е над $23,500 – можем ли да стигнем $25,000?

Биткойн води ралито на пазара на криптовалути през 2023 г. като към момента на писане на статията BTC се движи около $23,600.

Това накара крипто дискусиите в Twitter да се активизират, тъй като анализаторите се фокусираха върху Биткойн, като някои от тях се опитват да дадат ценови прогнози за края на годината.

Има много трейдъри, които са изключително скептични към настоящото рали. Те често напомнят, че това рали може да се разглежда като капан за бикове, който потенциално може да тласне много от купувачите на тези нива към загуби в средносрочен план.

Реалистична цел ли е $25,000?

Но с оглед на силния бичи импулс, BTC все още може да има достатъчно място за импулс до $25,000.

Данни от CoinGlass показват, че къси позиции на обща стойност $29.64 милиона са били ликвидирани на всички борси, когато Биткойн проби $23,000. Докато това може да изглежда незначително в сравнение с ликвидациите на шортове от 14 януари, които бяха на стойност $141 милиона, тези ликвидации могат да принудят някои мечки да се насочат към дълги позиции, засилвайки възхода на Биткойн.

Възходът на BTC може да продължи, тъй като макроикономическите показатели донякъде се подобряват.

В краткосрочен и средносрочен план топ монетата може да спадне, тъй като бичият импулс се забавя. Ако това забавяне на инерцията продължи, монетата може да се върне към нива на подкрепа около $22,500. Тези нива би трябвало да се окажат устойчива подкрепа, която да възпре силен мечи импулс.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Какви са рисковете и възможностите? – CoinBureau


Инвеститорите и трейдърите следят и движението на фондовите пазари. Според проучване на Международния валутен фонд от 2022 г. има силна корелация между крипто и акциите.

Подобно на акциите, Биткойн е податлив на макроикономически проблеми. Тъй като инвеститорите са скептични въпреки пазарното рали, което започна тази година, BTC може да изпита волатилност с настъпването на февруари.

Консолидирането на печалбите и осигуряването на текущата подкрепа на монетата ще позволи на инвеститорите и търговците в крайна сметка да се насочат към съпротивата от $25,000. Възможно е да видим импулс над това ниво и в краткосрочен план, като някои прогнозират скок до $30,000 в рамките на следващите няколко месеца. Стига да има още положителни признаци за макроикономическата среда, това далеч не е изключено.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн до август от популярен икономист

Известен икономист прогнозира, че Биткойн (BTC) потенциално може да достигне $111,000, позовавайки се на технически индикатор и бича пазарна структура.

23.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн кит изтегли $53 милиона от крипто борсата Binance

Според данни от Lookonchain вчера голям притежател на Биткойн е изтеглил от Binance токени на стойност около $53 милиона.

23.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн токени или Биткойн ETF – коя е по-добрата инвестиция?

Въвеждането на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) отбеляза значително развитие на крипто пазара, като в рамките на три месеца от стартирането им те натрупаха активи за над $30 милиарда.

22.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ще оцелеят ли Биткойн миньорите след халвинга?

Мрежата на Биткойн неотдавна премина през четвъртия си халвинг – значимо събитие, което намали наполовина възнагражденията, предоставяни на миньорите.

22.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.