НАЧАЛО Други

Coinbase глобени с $3.6 милиона

26.01.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

DNB заяви, че е взела предвид факта, че Coinbase е една от най-големите корпорации, занимаващи се с криптовалути и има значителен брой клиенти в северозападната европейска държава.

Холандската централна банка наложи глоба на Coinbase

Органите твърдят, че централизираната борса не е спазвала разпоредбите за периода от ноември 2020 г. до август 2022 г. А съгласно холандския Закон за борба с прането на пари и финансирането на тероризъм, предприятията, които извършват дейност в Нидерландия или възнамеряват да предлагат услуги, свързани с крипто, трябва първо да се регистрират в DNB.

На 21 май 2020 г. централната банка наложи на криптоборсите и доставчиците на криптоуслуги да се регистрират в държавния орган. Това беше направено поради повишения риск от пране на пари и финансиране на тероризъм, заради анонимността, свързана с криптоуслугите.

Нидерландската централна банка сподели:

Coinbase се е ползвала с конкурентно предимство, тъй като не е плащала надзорни такси на DNB и не е извършвала други разходи във връзка с редовните надзорни дейности на DNB.

Освен това централната банка разкри, че борсата и преди е нарушавала целите на инструкциите, като е извършвала дейност в Нидерландия и е предоставяла услуги в областта на криптовалутите, без да се е регистрирала предварително в DNB. Поради тази причина Coinbase не е могла да докладва подозрителни транзакции на звеното за финансово разузнаване на страната през периода, в който не е спазвала изискванията и няма да може да го прави до 22 септември 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Топ 4 причини да очакваме възход


Като пряко следствие от това е възможно разследващите органи да са пропуснали значителен брой подозрителни транзакции през този период от време.

Нарастващите правни проблеми на Coinbase

Трябва да се отбележи, че бизнес практиките на Coinbase вече привлякоха вниманието на държавните регулатори и органи. По-рано този месец беше постигнато споразумение за уреждане на спорове в размер на $100 милиона между Coinbase Global Inc. и Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS).

Според изявлението, публикувано от NYDFS, организацията е отбелязала, че Coinbase не е извършвала необходимите проверки на миналото.

В момента Coinbase има време до 2 март да подаде жалба до Нидерландската централна банка относно предложените санкции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Бивш директор на банка нелегално присвоил над $1.5 милиона

Бивш изпълнителен директор на банка, Стейша Уилсън, сега е изправена пред дълга присъда затвор, след като се призна за виновна за присвояване на над милион долара.

18.05.2024 11:30 1 мин. четене

Как Китай и Индия се възползват от пазара на санкциониран петрол

Понастоящем световният петролен пазар е изправен пред приток на суров петрол с отстъпка, за който са наложени санкции, като този приток възлиза на около 4.7 милиона барела дневно, което се равнява на около 5% от световната търговия с петрол.

18.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.