НАЧАЛО Блокчейн

Fantom стартира децентрализиран механизъм за финансиране

21.01.2023 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fantom стартира децентрализиран механизъм за финансиране

Блокчейнът от първи слой Fantom стартира децентрализиран механизъм за финансиране на блокчейн проекти, управлявани от общността.

Според информацията механизмът известен още като “Ecosystem vault” предоставя възможност на проектите да си осигурят финансиране, за да изградят dApps върху Fantom. Той осигурява начин, по който разработчиците могат да получат капитал, без да разчитат на посредници или външни източници на финансиране.

Механизмът ще получава 10% от таксите за транзакции, платени в блокчейна във FTM (родния актив на блокчейна), който се контролира само от стейкърите на токена.

За да кандидатстват за финансиране, проектите ще трябва да създадат публикация във форума, а след това кандидатурите ще бъдат гласувани от членовете на общността, като за успешното отпускане на безвъзмездни средства е необходимо поне 55% одобрение от гласуващите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби над $22,500 – масови ликвидации на шортове


Максималната сума, която може да бъде поискана, ще бъде равна на общото предлагане на Fantom токени в трезора към момента на подаване на заявлението. Понастоящем в него се намират около 69,000 FTM, което към момента на публикуване на статията се равнява на около $24,000. Плащанията ще се разпределят чрез Llamapay – автоматизирана услуга за криптоплащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ликвидността на блокчейна на Coinbase ще се увеличи значително с това ново развитие

В сферата на криптовалутите всички погледи са насочени към Base, решението от втори слой на Coinbase, тъй като то се подготвя за голямо увеличение на ликвидността от дългоочакваното пускане на friend.tech.

29.04.2024 10:30 1 мин. четене

Polygon (MATIC) излезе с важно съобщение за своята общност

През първите месеци на второто тримесечие на 2024 г., въпреки слабите резултати на MATIC по отношение на цената, Polygon (MATIC) отбеляза забележителен напредък в дейностите по блокчейна и партньорствата.

29.04.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.