НАЧАЛО Блокчейн

Fantom стартира децентрализиран механизъм за финансиране

януари 21, 2023 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fantom стартира децентрализиран механизъм за финансиране

Блокчейнът от първи слой Fantom стартира децентрализиран механизъм за финансиране на блокчейн проекти, управлявани от общността.

Според информацията механизмът известен още като „Ecosystem vault“ предоставя възможност на проектите да си осигурят финансиране, за да изградят dApps върху Fantom. Той осигурява начин, по който разработчиците могат да получат капитал, без да разчитат на посредници или външни източници на финансиране.

Механизмът ще получава 10% от таксите за транзакции, платени в блокчейна във FTM (родния актив на блокчейна), който се контролира само от стейкърите на токена.

За да кандидатстват за финансиране, проектите ще трябва да създадат публикация във форума, а след това кандидатурите ще бъдат гласувани от членовете на общността, като за успешното отпускане на безвъзмездни средства е необходимо поне 55% одобрение от гласуващите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби над $22,500 – масови ликвидации на шортове


Максималната сума, която може да бъде поискана, ще бъде равна на общото предлагане на Fantom токени в трезора към момента на подаване на заявлението. Понастоящем в него се намират около 69,000 FTM, което към момента на публикуване на статията се равнява на около $24,000. Плащанията ще се разпределят чрез Llamapay – автоматизирана услуга за криптоплащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене