НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор на последната права преди пускането на Биткойн облигации

12.01.2023 18:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор на последната права преди пускането на Биткойн облигации

Според доклад на Bloomberg от 11 януари Ел Салвадор е приел законопроект, който ще позволи на страната да продава облигации, обезпечени с Биткойн.

Конгресът на страната е одобрил законопроекта с 62 гласа “за” и 16 гласа “против”. Сега президентът Найиб Букеле трябва да подпише законопроекта.

Предложените облигации са част от по-голяма стратегия за криптовалутите. Салвадор ще вложи $500 милиона от приходите от тези облигации в предложения от Букеле план за изграждане на “Биткойн Сити” в близост до крайбрежния вулкан Кончагуа. Градът ще използва чистата вулканична енергия за добив на криптовалута и ще използва Биткойн като своя основна валута.

Страната ще похарчи останалите $500 милиона, за да купи още Биткойн в допълнение към вече закупените 2,381 BTC ($42 милиона). Всъщност страната е поела ангажимент да купува по 1 BTC на ден. Съобщава се, че притежателите на облигации ще спечелят, ако стойността на Биткойн се увеличи.

BTC облигациите на Ел Салвадор са в процес на разработка от известно време. Под ръководството на Букеле Салвадор обяви криптовалутата за законно платежно средство през 2021 г., а плановете за облигацията бяха обявени за първи път през ноември същата година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн пробива $18,000, отбелязвайки значителни печалби


Въпреки че се очакваше облигацията да бъде въведена в началото на 2022 г., пазарните условия забавиха напредъка и се очакваше финансовият инструмент да бъде въведен през септември 2022 г. Според изявленията на партньора на Салвадор – Bitfinex, облигацията отново беше отложена през същия месец поради опасения за сигурността.

Освен това изглежда, че доскоро Салвадор не е имал потенциални купувачи на облигации. През февруари 2022 г. в докладите се посочваше, че окръгът е привлякъл устни ангажименти на стойност $500 милиона – с възможност за набиране на още $5 милиарда.

Въпреки приемането на необходимия законопроект днес, не е ясно кога страната може да започне да емитира и продава облигации на купувачи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.