НАЧАЛО Други

Coffeezilla обвини Логан Пол в измама

29.12.2022 12:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coffeezilla обвини Логан Пол в измама

NFT играта на всеизвестният ютубър Логан Пол - "CryptoZoo" в момента е въвлечена в противоречия след серия от три части на разследващата YouТube личност Стивън Финдайзен с псевдоним Coffeezilla.

От 17 декември насам Финдайзен качи поредица от три части за измамната блокчейн игра на Логан Пол “CryptoZoo”. Поредицата разнищва противоречивата игра и обръща внимание на многото инвеститори, които са загубили милиони в очевидно несъществуващия проект. 

Понастоящем общият брой гледания на видеопоредицата е над 13 милиона, а на 27 декември Coffeezilla и Пол се поканиха взаимно в своите предавания, за да обсъдят случая.

Какво е CryptoZoo?

Проектът CryptoZoo на Логан Пол беше обявен като игра, базирана на NFT, в която играчите могат да получават пасивен доход. Идеята за проекта се появи за първи път в епизод на подкаста Impaulsive на Пол. Според него екипът, който стои зад проекта, е прекарал шест месеца в създаването на ръчно изработени незаменяеми токени (NFT), базирани на животни. 

Към момента на стартиране на играта бяха продадени NFT яйца на стойност $2.5 милиона. До октомври обаче ZOO загуби почти цялата си стойност. Оттогава цената само се понижава.

Пол по-рано обвини разработчика на играта за нейната очевидна имплозия. Според него той е създал код и след това е избягал в Швейцария и не е искал да върне кода, освен ако Пол не му плати един милион долара. Разработчикът от своя страна оспорва това и твърди, че никога не му е било платено.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-печелившите криптовалути за 2022 г.


CryptoZoo трябваше да стартира през септември 2021 г., но към днешна дата проектът не съществува. В момента на уебсайта се казва, че “се извършва обновяване на основната инфраструктура на екосистемата“. 

В официалния профил на проекта в Twitter не е публикувано нищо от 28 май насам, а Логан е премахнал всички препратки към проекта от канала си в YouTube.

Това не е първата крипто измама на Логан Пол

По-рано Логан Пол се опита да изпомпа цената на Dink Doink (DINK) – мeме монета, за която намекна, че няма никакво участие. Впоследствие стана ясно, че Пол е помогнал за създаването на героя. Той описа проекта като най-глупавия, най-нелепия шиткойн, която някога е виждал. И именно заради това той взима участие в него.

Според CoinGecko на пазара има сто квинтилиона DINK, като всеки от тях струва по-малко от една трилионна част от цента. Това на практика ги прави трайно безполезни. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

05.05.2024 10:00 3 мин. четене

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

05.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

05.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.