Home

Binance коментира обвиненията за резервите на компанията

26.12.2022 12:05 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance коментира обвиненията за резервите на компанията

Binance адресира страха, несигурността и съмненията (FUD), съсредоточени около компанията, след като FTX се срина.

В нова публикация най-голямата по обем борса за дигитални активи в света обяснява защо някои от разпространените истории за това, че компанията е финансово нестабилна са неверни.

Binance адресира обвиненията и слуховете

Първо, борсата коментира слуховете, че не разполага с достатъчно резерви, за да могат потребителите да изтеглят токените си:

Бизнес моделът на Binance е много прост. Платформата реализира печалби основно чрез начисляване на такси за транзакции. Активите на компанията са напълно отделени от управляваните от потребителите активи. 

Капиталовата структура няма дългове. Следователно финансовото състояние на Binance е много добро. Разполагаме с достатъчно капиталови резерви, за да покрием ежедневните операции. И да преминем през всички трудни цикли…

След това компанията сподели, че не би присвоила средствата на потребителите независимо по какъв повод, няма никакви дългове и не е в списък на кредиторите на фалирала компания.

Binance също така повдига въпроса за временното спиране на тегленията на USD Coin (USDC), казвайки, че потребителите все още са могли да теглят други стабилни монети в съотношение 1:1, докато USDC не е на разположение. 

Възможността за изтегляне на стабилната монета беше спряна за около осем часа миналата седмица, за да може криптоборсата да извърши “размяна на токени”, според CNBC.

Binance обясняви и проблемът с Mazars, където известната одиторска компания обяви, че ще спре да обслужва крипто клиенти, предизвиквайки ликвидационно събитие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум на път към отскок? Ето какво може да предстои


Според информацията, Mazars е спряла да работи с всички компании, опериращи в крипто пространството, а не само с Binance.

След това от криптоборсата разясниха ситуацията с одитите:

Това, което трябва да бъде обяснено е, че одитите са насочени към финансовото положение на дадена компания, не към веригата на централизираната борса.

Известният инвеститор Майкъл Бъри също сподели мнение за одитите на Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.