НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

22.12.2022 12:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

Срещу двамата бивши изпълнителни директори на FTX и Alameda Research са повдигнати обвинения за ролята им в измамите, свързани с FTX.

Според съобщение, направено от прокурора на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) Дамиан Уилямс, бившият главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън и съоснователят на FTX Гари Уанг са се признали за виновни по обвинения във федерална измама.

Както мнозина предполагаха, двамата сътрудничат на Министерството на правосъдието в разследването на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Прокурорът сподели:

Както казах миналата седмица, това разследване продължава и се развива много бързо. Също така казах, че съобщението от миналата седмица няма да е последното ни и нека още веднъж да уточня, че днешното също не е.

[…] Обявявам, че SDNY е повдигнал обвинения срещу Каролин Елисън […] и Гари Уанг […] във връзка с ролята им в измамите, които допринесоха за фалита на FTX. 

Както г-жа Елисън, така и г-н Уанг се признаха за виновни по тези обвинения и двамата сътрудничат на SDNY.

Уилямс също така потвърди, че Банкман-Фрийд сега е под стража във Федералното бюро за разследване (ФБР) и е “на път обратно към Съединените щати”. Там той ще бъде транспортиран директно в Южния окръг на Ню Йорк, за да се яви пред съдия “възможно най-скоро”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase споделя предложения за глобална регулаторна рамка за крипто


Уилямс използва изявлението и за да прикани към признания и сътрудничество всички, които може да са участвали в неправомерни действия във FTX или Alameda.

Сега е моментът да го направите. Движим се бързо и търпението ни не е вечно.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обяви на 21 декември, че е повдигнала обвинения срещу Елисън и Уанг за ролята им в “многогодишна схема за измама” на инвеститорите във FTX. Агенцията добави, че разследва и други нарушения на законите за ценните книжа, както и на други юридически и физически лица, свързани с неправомерното поведение.

Комисията по ценни книжа и фондови борси отбеляза, че както Елисън, така и Уанг сътрудничат на текущите разследвания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.