Home

Андрю Тейт коментира криптовалутите и блокчейн

21.12.2022 10:20 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Андрю Тейт коментира криптовалутите и блокчейн

Интернет личността Андрю Тейт заяви, че липсата на доверие в традиционните финансови платформи и правителства го е подтикнала към крипто и блокчейн. 

Според Тейт криптовалутите и блокчейн предлагат на хората възможност да контролират парите и богатството си, за разлика от фиатната система. Той направи това изявление по време на епизод от подкаста на Антъни Помплиано

Тейт цитира случай, при който е бил включен в списък за пътуване за иницииране на международна транзакция, включваща $900,000. В тази насока Тейт посочи, че криптовалутите носят редица предимства, като например премахване на необходимостта от документи и строги проверки, свързани с фиатни транзакции. 

Всъщност можете да контролирате и притежавате парите си. 

[…] Няма проблеми, свързани с Биткойн – той решава цял куп проблеми. Криптовалутите, със сигурност го правят, и смятам, че много хора, които мислят занапред и вярват в нещата, в които аз вярвам. 

[…] Вече дори не вярвам на правителството […] 

Сега съм напълно [инвестиран в идеята на блокчейн], защото това е единственият път, където чувствам, че имам контрол над нещата.

Списъкът за пътуване в този контекст е списък на лица, които трябва да поискат разрешение, преди да пътуват в чужбина. Обикновено той се използва от правителствата за контрол на движението на хора в и извън страната.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Майкъл Бъри твърди, че одитът на Binance е безсмислен


В контекста на инициирането на голяма международна транзакция дадено лице може да бъде включено в такъв списък, ако има опасения относно легитимността на транзакцията или ако се смята, че лицето може да се опитва да укрие данъци или да участва в пране на пари. В такива случаи може да се наложи физическото лице да поиска разрешение от правителството, преди да пътува в чужбина, за да се гарантира, че сделката се извършва по законен и прозрачен начин.

Тейт също е споделял мнението, че фиатните валути са “боклук”, а криптовалутите са невероятни, тъй като служат като потенциален хедж срещу инфлацията. 

Ако някога сте се опитвали да изпратите един милион долара, което аз съм правил чрез банка, ще видите през какви нива на глупости трябва да преминете. Това са мои пари, които съм спечелил, и ги изпращам на някого. Но трябва да мина през седмици на документи, въпроси и глупости.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

САЩ съдят платежния гигант Visa – ето защо

Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу Visa за нарушаване на антитръстовите правила, обвинявайки гиганта в поддържане на монопол в сектора на дебитните плащания.

25.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ето какво трябва да знаем за изслушването на Гари Генслер пред Конгреса на САЩ

По време на вчерашното изслушване председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) Гари Генслер бе подложен на силна критика от страна на законодателите, особено от Том Емър, председател на парламентарното мнозинство, във връзка с действията на регулатора по отношение на Digital Licensing Inc., известна също като DebtBox.

25.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

MicroStrategy засенчи гигантите от S&P 500 със зашеметяващ ръст

В изненадващ обрат House of Chimera съобщи, че подкрепената с BTC MicroStrategy се е представила по-добре от най-големите компании от S&P 500, включително Apple, Microsoft, NVIDIA и Amazon.

25.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Kraken засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Kraken засили стратегията си за растеж в Европа, придобивайки Coin Meester (BCM), известен крипто брокер в Нидерландия.

24.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.