НАЧАЛО Други

FTX предприема драстични действия, за да се спаси от крах

17.12.2022 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предприема драстични действия, за да се спаси от крах

FTX Trading и свързаните с компанията длъжници ще предложат LedgerX и нейните европейски и японски дъщерни дружества за дигитални активи на търг.

След като криптоборсата подаде документи за фалит, от компанията споделиха, че от началото на процедурата е имало голям интерес от трети страни за закупуване на предприятията.  

В заявление до съда по несъстоятелността в Делауеър, се предполага че редица от тези предприятия имат платежоспособни баланси, независимо управление и ценни франчайзи.

Също така в документа се пoсочва, че по-широка маркетингова кампания може да доведе до предложения за предприятията. 

През ноември основаната от Сам Банкман-Фрийд компания отбеляза също, че процедурата по подаване на оферти ще бъде от полза за всички заинтересовани страни чрез справедлив, открит и прозрачен процес.

Изпадналата в затруднение компания иска одобрението за участие в търга на Embed Financial Technologies. FTX Japan или FTX Singapore, притежавани от FTX Japan Holdings са включени в предварителния списък за търга, включващ и FTX Europe, притежаван от FTX Trading. Освен това за продажба е обявен и целият дял в LedgerX, притежаван от Ledger Holdings.

Компанията LedgerX, която създава платформи за институционален обмен на деривати за дигитални валути, е ключов бизнес на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стотици милиони се вливат в Биткойн само за 9 дни


Неотдавна Министерството на правосъдието на САЩ създаде деветчленен комитет, който да представлява кредиторите в процедурата срещу FTX. Съобщава се, че той се състои от определени титуляри на сметки, инвестиционни фондове и дъщерното дружество на американската крипто компания Genesis.

Междувременно Федералните прокурори в Южния окръг на Ню Йорк започнаха дългоочакваното съдебно преследване на основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд, който според последна информация ще остане задържан от бахамските власти до 8 февруари.

На 15 декември бе съобщено, че Банкман-Фрийд е подал нова молба за освобождаване под гаранция до Върховния съд на Бахамските острови, след като магистратски съдия е отхвърлил първоначалното искане за освобождаване под гаранция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Tron коментира бъдещето на изкуствения интелект и блокчейн

Основателят на Tron Джъстин Сън наскоро сподели своя оптимизъм за бъдещето на изкуствения интелект (AI) и блокчейн технологията.

09.05.2024 3:00 2 мин. четене

Apple може да е големия победител от втората вълна на AI – ето защо

Стив Айзман, известен с прогнозата си за финансовата криза от 2008 г., представена във филмът „The Big Short“, смята, че Apple е в добра позиция да се възползва от следващия етап на изкуствения интелект (AI), особено когато той еволюира в мобилните приложения.

09.05.2024 2:00 2 мин. четене

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

09.05.2024 0:00 1 мин. четене

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.