Home

CFTC отново нарече Етериум стока

14.12.2022 14:23 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC отново нарече Етериум стока

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) отново нарече Етериум (ETH) стока в съдебно дело от 13 декември.

От друга страна много крипто ентусиасти, както и Биткойн минималист са на мнение, че единствено BTC от всички криптовалути трябва да бъде класифициран като стока.

В съдебния иск на CFTC срещу FTX, нейната сестринска компания Alameda Research и Сам Банкман-Фрийд, регулаторният орган заяви: 

Някои дигитални активи са “стоки”, включително Биткойн, Етериум, Tether (USDT) и други, както е определено в раздел 1a(9) на Закона, 7 U.S.C. § 1a(9).

 

Борба за контрол върху крипто

Миналия месец, след срива на FTX, ръководителят на CFTC, Ростин Бенам заяви на събитие в Принстънския университет, че BTC е единственият криптоактив, който може да бъде класифициран като стока. Това изявление е в противоречие с предишните му коментари, в които се твърдеше, че Етериум също може да бъде стока.

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер също поддържаше противоположни възгледи за ETH през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бруталната глобална рецесия идва – според BlackRock


Преди това главата на регулаторната агенция сподели, че Етeрът е бил ценна книга след първоначалното предлагане на монети (ICO), но оттогава е станал по-децентрализиран и е стока.

След като Сливането на Етериум се случи, мнението на Генслер започна да се променя. Той заяви, че криптовалутите и посредниците, които позволяват на потребителите да залагат своята притежавана криптовалута, могат да бъдат класифицирани като ценни книжа съгласно теста на Хауи.

В Съединените щати се наблюдава нарастващ конфликт между регулаторните органи. Класификацията на криптоактивите в САЩ е от решаващо значение, тъй като CFTC регулира стоковите фючърси, а SEC регулира ценните книжа.

Наскоро стана ясно още, че сенатор Елизабет Уорън, която е скептично настроена спрямо криптовалутите работи по законопроект, който ще даде на SEC по-голямата част от регулаторната власт над индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големи крипто компании обединяват усилията си за постигане на съответствие с MiCA

Научната фондация за DLT (DSF) стартира крипто алианса MiCA на 16 септември, като учредители са Hedera, Ripple и фондация Aptos.

16.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.