НАЧАЛО Крипто Крими

Ружа Игнатова може да е сменила пола си

19.11.2022 14:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ружа Игнатова може да е сменила пола си

Основателката на OneCoin и самопровъзгласила се за "криптокралица" Ружа Игнатова е единствената жена в списъка на ФБР с 10-те най-издирвани бегълци.

Игнатова изчезна през 2017 г., след като извърши измама за близо $4 милиарда със своята Понци схема OneCoin. ФБР предложи награда от $100,000 за предоставяне на информация, която може да доведе до нейния арест. Въпреки че властите я издирват от пет години, местонахождението ѝ продължава да бъде загадка.

Нова скица на Игнатова предполага, че криптокралицата може да е сменила пола си, за да избегне арест и да избегне проверка. Сега Игнатова може да е мъж, както предполагат последните скици, предоставени от TradingPedia – фирмата, която води проучването.

Пълна информация за последните скици на “CryptoQueen” Ружа Игнатова от TradingPedia можете да прочетете тук.

Брайън МакКол, анализаторът в TradingPedia, който ръководи проучването, заяви, че промяната на пола ѝ може да е причината властите да не успеят да я проследят.

Възложихме на художник на криминални скици задачата да проучи възможностите за това как може да изглежда Ружа Игнатова днес, въз основа на най-новите налични снимки преди изчезването ѝ през 2017 г. Помолихме ги да добавят пет години към възрастта ѝ, а също така да проучат вариантите тя да напълнее или отслабне, да премине през процедури на козметичната хирургия и дори да стигне до крайността да смени пола си.

Не е потвърдено обаче дали Игнатова е променила пола си, за да избегне властите. Тя остава беглец на свобода и за последен път е видяна да се качва на полет от България до Гърция през 2017 г. Полетът е бил от София до Атина и оттогава тя е в неизвестност.

Къде може да се крие криптокралицата Ружа Игнатова?

Журналистът Джейми Бартлет публикува серия от подкастове, в които подробно описва измамите и мошеническите дейности на Игнатова. Можете да слушате подкаста от поредицата за престъпленията на Игнатова, продуциран от Бартлет за BBC, тук.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е мъртъв, твърдят от The Economist


“Смятаме също, че тя разполага с висококачествени фалшиви документи за самоличност и е променила външния си вид”, каза Бартлет. Той също така повдигна въпроса за малката вероятност тя да не е жива.

Освен това CBS News съобщи също, че “тя може да пътува с фалшив паспорт”. CBS добави, че тя може да говори английски, немски и български език и да променя самоличността си според ситуацията и местоположението. Новинарската медия добави, че тя има добри връзки в България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за криптовалута и много други, като твърдят, че са замесени в значителна крипто измама.

30.04.2024 11:00 1 мин. четене

САЩ твърдят, че Tornado Cash е функционирала като „търговско предприятие”

В обширен правен документ от 111 страници федералните прокурори наскоро отговориха на опита на Роман Семенов, съосновател на Tornado Cash, да отхвърли обвиненията срещу него. Срещу Семенов са повдигнати обвинения в заговор и пране на пари.

30.04.2024 5:00 2 мин. четене

Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска с пробив в киберсигурността, когато хакери се възползваха от уязвимости в системата, което доведе до неупълномощени промени в метаданните в GPU мрежата.

30.04.2024 3:00 1 мин. четене

Севернокорейски хакери се представят за азиатска фирма за рисков капитал и търсят жертви в LinkedIn

Хакерската група Lazarus, известна с връзките си със Северна Корея, отново се появи на радара за киберсигурност.

30.04.2024 0:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.