НАЧАЛО Други

Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

16.11.2022 11:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

Докато неотдавнашната криза, причинена от срива на FTX, продължава да сее хаос на пазара на криптовалути, критиците споделиха своите мнения за ситуацията. 

Сред тях вече се нарежда и заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър.

Всъщност Мънгър нарече криптовалутите “лоша комбинация” от “отчасти измама и отчасти заблуда” и “валута, която е добра за похитителите”. Той направи тези коментари по време на интервю, проведено от Беки Куик от CNBC, публикувано на 15 ноември .

По мнението на дясната ръка на Уорън Бъфет:

Това е отчасти измама и отчасти заблуда. Това е лоша комбинация, не харесвам нито измамата, нито заблудата, а заблудата може да е дори по-крайна от измамата. (…) Едно 12-годишно момче може да стане милионер, просто ще го нарече Mungercoin и ще започне да го търгува. Това е лудост, това е слабоумие.

Освен това Мънгър изразява мнението си, че “репутацията е много полезна във финансовия живот. Да унищожиш репутацията си, като се свързваш с мошеници и мошенически промоции, е огромна грешка”

Той обясни:

Боли ме, когато в моята страна виждам хора, които някога са били считани за уважавани, да помагат на тези неща да съществуват. Това е много, много лошо нещо. Страната не се нуждае от валута, която е добра за похитителите.

Според милиардера “има хора, които смятат, че трябва да участват във всяка сделка, която е гореща. Те не се интересуват дали става дума за детска п*******ция или за Биткойн. Ако е гореща, те искат да участват в нея. Мисля, че това е напълно безумно.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Монети напускат борсите с рекордни темпове


Междувременно Мънгър отдавна изрази неприязънта си към криптовалутите, оприличавайки ги на венерическо заболяване. Според него инвеститорите “никога не трябва да докосват” цифрови активи и че всеки, който ги продава, е “или заблуден, или зъл”.

На среща на акционерите през април 2022 г. той подчерта, че е склонен да избягва “неща, които са глупави и зли и ме карат да изглеждам зле в сравнение с някой друг – а Биткойн прави и трите”, докато Бъфет по-рано нарече крипто “отрова за плъхове”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Назначиха ръководител на Binance за Министър на дигиталното развитие

Скорошното назначаване на Жаслан Мадиев, генерален мениджър на подразделението на Binance в Казахстан, за министър на дигиталното развитие в страната има значителни последици, особено за Binance и крипто пазара в Казахстан.

08.05.2024 12:30 2 мин. четене

Банковият гигант UBS с първата си печалба след придобиването на Credit Suisse

UBS обяви нетна печалба в размер на $1.8 милиарда за периода януари-март, което е първата тримесечна печалба на банката, откакто придоби закъсалата Credit Suisse.

08.05.2024 11:30 1 мин. четене

Цената на петрола спада – напрежението в Близкия изток не утихва

Цените на петрола отбелязаха спад по време на азиатската търговия в сряда поради данни от индустрията, сочещи трайно нарастване на запасите в САЩ.

08.05.2024 11:00 2 мин. четене

Ще намали ли Федералния резерв лихвените проценти през 2024?

Икономистите на Goldman Sachs повториха прогнозата си за две намаления на лихвените проценти за остатъка от годината след среща на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC), описана като „до голяма степен безпроблемна, но клоняща към “гълъбови“ настроения.

08.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.