НАЧАЛО Други

25% спад в приходите на Riot Blockchain от копаене на Биткойн (BTC)

08.11.2022 17:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
25% спад в приходите на Riot Blockchain от копаене на Биткойн (BTC)

Фирмата за добив на Биткойн (BTC) Riot Blockchain Inc. е заявила загуби на стойност над $30 милиона във финансовия си отчет за третото тримесечие. Повечето фирми за добив на криптовалути са пострадали, тъй като BTC остава в зоната около $20,000.

На 7 ноември Riot Blockchain Inc. публикува финансовите си резултати за третото тримесечие на 2022 г. на официалния си уебсайт. Справедливо е да се каже, че приходите са се сринали в сравнение с предходната година. Това се случва в момент, в който добивът на Биткойн вече не е рентабилен.

Много компании за добив дори обмислят обявяване в несъстоятелност или закриване.

Riot Blockchain получава червени оценки

Посочената компания е отчела нетна загуба в размер от $36.6 милиона или $0.24 на акция, се казва в доклада. В сравнение със същия тримесечен период на 2021 г. компанията регистрира $15.3 милиона, или $0.16 на акция.

Като цяло кумулативната загуба за това тримесечие остава ниска поради: “$14.4 милиона амортизация, $5.9 милиона обезценка на Биткойн и $17.7 милиона намаление на справедливата стойност на нашия деривативен актив, частично компенсирано от $13.1 милиона кредити за ограничаване на производството на електроенергия”, се посочва в доклада.

Същевременно приходите са се сринали от над $60 милиона през миналата година до $46.3 милиона, което представлява корекция от близо 25%.

Джейсън Лес, главен изпълнителен директор на Riot, независимо от резултатите, заяви:

Резултатите ни през това тримесечие са силно доказателство за предимствата на вертикално интегрирания и диверсифициран бизнес модел на Riot, който се допълва от нашия консервативен финансов подход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


Освен това в туит от 8 ноември Лес подчерта донякъде оптимистичния си подход на фона на сътресенията в криптодобивната индустрия.

Спад на акциите

Акциите на компаниите за добив на BTC понесоха солиден удар. Към момента на публикуване акциите на Riot (RIOT) се понижиха с около 2%, тъй като се търгуваха за около $5.75. Наистина огромен спад – по същото време миналата година; в Yahoo Finance се търгуваха за $42.09 (спад с над 80%).

Други компании, като Hut8, са се понижили със 73% от началото на годината (YTD), докато Canaan е намаляла с 44%. Други големи спадове включват Bitfarms с 82% и Hive със 77% YTD. Същият е случаят и с блокчейна Argo, който е спаднал с огромните 90%.

Тези резултати не са изненадващи. Като се има предвид, че трудността на мрежата на Биткойн и хеширащата мощност достигнаха исторически върхове през октомври тази година. Това, в съчетание с нарастващите сметки за електроенергия през 2022 г., допринесе сериозно за спада в индустрията за добив на криптовалути.

След като добивът на Биткойн не показва печалби все повече оператори на криптодобивни услуги може да се сблъскат с подобна съдба. Още повече през 2022 г., в която Биткойн се бореше с нивото от $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.