НАЧАЛО Други

25% спад в приходите на Riot Blockchain от копаене на Биткойн (BTC)

ноември 8, 2022 17:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
25% спад в приходите на Riot Blockchain от копаене на Биткойн (BTC)

Фирмата за добив на Биткойн (BTC) Riot Blockchain Inc. е заявила загуби на стойност над $30 милиона във финансовия си отчет за третото тримесечие. Повечето фирми за добив на криптовалути са пострадали, тъй като BTC остава в зоната около $20,000.

На 7 ноември Riot Blockchain Inc. публикува финансовите си резултати за третото тримесечие на 2022 г. на официалния си уебсайт. Справедливо е да се каже, че приходите са се сринали в сравнение с предходната година. Това се случва в момент, в който добивът на Биткойн вече не е рентабилен.

Много компании за добив дори обмислят обявяване в несъстоятелност или закриване.

Riot Blockchain получава червени оценки

Посочената компания е отчела нетна загуба в размер от $36.6 милиона или $0.24 на акция, се казва в доклада. В сравнение със същия тримесечен период на 2021 г. компанията регистрира $15.3 милиона, или $0.16 на акция.

Като цяло кумулативната загуба за това тримесечие остава ниска поради: “$14.4 милиона амортизация, $5.9 милиона обезценка на Биткойн и $17.7 милиона намаление на справедливата стойност на нашия деривативен актив, частично компенсирано от $13.1 милиона кредити за ограничаване на производството на електроенергия”, се посочва в доклада.

Същевременно приходите са се сринали от над $60 милиона през миналата година до $46.3 милиона, което представлява корекция от близо 25%.

Джейсън Лес, главен изпълнителен директор на Riot, независимо от резултатите, заяви:

Резултатите ни през това тримесечие са силно доказателство за предимствата на вертикално интегрирания и диверсифициран бизнес модел на Riot, който се допълва от нашия консервативен финансов подход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


Освен това в туит от 8 ноември Лес подчерта донякъде оптимистичния си подход на фона на сътресенията в криптодобивната индустрия.

Спад на акциите

Акциите на компаниите за добив на BTC понесоха солиден удар. Към момента на публикуване акциите на Riot (RIOT) се понижиха с около 2%, тъй като се търгуваха за около $5.75. Наистина огромен спад – по същото време миналата година; в Yahoo Finance се търгуваха за $42.09 (спад с над 80%).

Други компании, като Hut8, са се понижили със 73% от началото на годината (YTD), докато Canaan е намаляла с 44%. Други големи спадове включват Bitfarms с 82% и Hive със 77% YTD. Същият е случаят и с блокчейна Argo, който е спаднал с огромните 90%.

Тези резултати не са изненадващи. Като се има предвид, че трудността на мрежата на Биткойн и хеширащата мощност достигнаха исторически върхове през октомври тази година. Това, в съчетание с нарастващите сметки за електроенергия през 2022 г., допринесе сериозно за спада в индустрията за добив на криптовалути.

След като добивът на Биткойн не показва печалби все повече оператори на криптодобивни услуги може да се сблъскат с подобна съдба. Още повече през 2022 г., в която Биткойн се бореше с нивото от $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.