НАЧАЛО Други

25% спад в приходите на Riot Blockchain от копаене на Биткойн (BTC)

ноември 8, 2022 17:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
25% спад в приходите на Riot Blockchain от копаене на Биткойн (BTC)

Фирмата за добив на Биткойн (BTC) Riot Blockchain Inc. е заявила загуби на стойност над $30 милиона във финансовия си отчет за третото тримесечие. Повечето фирми за добив на криптовалути са пострадали, тъй като BTC остава в зоната около $20,000.

На 7 ноември Riot Blockchain Inc. публикува финансовите си резултати за третото тримесечие на 2022 г. на официалния си уебсайт. Справедливо е да се каже, че приходите са се сринали в сравнение с предходната година. Това се случва в момент, в който добивът на Биткойн вече не е рентабилен.

Много компании за добив дори обмислят обявяване в несъстоятелност или закриване.

Riot Blockchain получава червени оценки

Посочената компания е отчела нетна загуба в размер от $36.6 милиона или $0.24 на акция, се казва в доклада. В сравнение със същия тримесечен период на 2021 г. компанията регистрира $15.3 милиона, или $0.16 на акция.

Като цяло кумулативната загуба за това тримесечие остава ниска поради: „$14.4 милиона амортизация, $5.9 милиона обезценка на Биткойн и $17.7 милиона намаление на справедливата стойност на нашия деривативен актив, частично компенсирано от $13.1 милиона кредити за ограничаване на производството на електроенергия“, се посочва в доклада.

Същевременно приходите са се сринали от над $60 милиона през миналата година до $46.3 милиона, което представлява корекция от близо 25%.

Джейсън Лес, главен изпълнителен директор на Riot, независимо от резултатите, заяви:

Резултатите ни през това тримесечие са силно доказателство за предимствата на вертикално интегрирания и диверсифициран бизнес модел на Riot, който се допълва от нашия консервативен финансов подход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


Освен това в туит от 8 ноември Лес подчерта донякъде оптимистичния си подход на фона на сътресенията в криптодобивната индустрия.

Спад на акциите

Акциите на компаниите за добив на BTC понесоха солиден удар. Към момента на публикуване акциите на Riot (RIOT) се понижиха с около 2%, тъй като се търгуваха за около $5.75. Наистина огромен спад – по същото време миналата година; в Yahoo Finance се търгуваха за $42.09 (спад с над 80%).

Други компании, като Hut8, са се понижили със 73% от началото на годината (YTD), докато Canaan е намаляла с 44%. Други големи спадове включват Bitfarms с 82% и Hive със 77% YTD. Същият е случаят и с блокчейна Argo, който е спаднал с огромните 90%.

Тези резултати не са изненадващи. Като се има предвид, че трудността на мрежата на Биткойн и хеширащата мощност достигнаха исторически върхове през октомври тази година. Това, в съчетание с нарастващите сметки за електроенергия през 2022 г., допринесе сериозно за спада в индустрията за добив на криптовалути.

След като добивът на Биткойн не показва печалби все повече оператори на криптодобивни услуги може да се сблъскат с подобна съдба. Още повече през 2022 г., в която Биткойн се бореше с нивото от $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене