НАЧАЛО Други

Предстои икономически катаклизъм, твърдят от Elliott Management

06.11.2022 18:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои икономически катаклизъм, твърдят от Elliott Management

Според нов доклад голям хедж фонд отправи изключително алармиращо предупреждение за съдбата на световната икономика.

Elliott Management твърди, че в момента светът е на път към хиперинфлация, която може да предизвика “глобален обществен колапс и граждански или международни конфликти”, съобщава Financial Times.

Мениджърът на активи на стойност $56 милиарда обвини до голяма степен политиките на централните банки за печатането на пари, въведени по време на пандемията. От Elliott Management събощиха, че политиците са били некоректни и неискрени, като са посочили прекъсванията на веригата за доставки като основна причина за инфлацията.

Elliott смята, че дъното на световните пазари все още не е достигнато.

Като се има предвид икономическото бедствие, което се случва в момента, фирмата твърди, че е възможно да се стигне до 50% спад от най-високите стойности на пазарите.

До момента S&P 500 е потънал от най-високата си стойност от $4,818 до дъно от $3,491, което представлява спад от 27%.

Според мениджърът на активи следващата вълна от негативни пазарни катализатори може да включва загуби от краткосрочни заеми в банките, възможни намаления на стойността на обезпечените задължения по заеми и потенциални последици от инвестициите в частни капиталови инструменти с ливъридж.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд


Фирмата отбеляза, че този  ужасяващ сценарий все пак може и да не се разиграе.

Но въпреки това от Elliott вярват, че просто има твърде много “плашещи и сериозно негативни възможности”, за да бъдат пренебрегнати, и че на хоризонта може да остане “сериозно неблагоприятно пукане на балона на всичко”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Има ли влияние пазара на имоти върху криптовалутите?

Пазарът на недвижими имоти има значително влияние върху инвестициите в криптовалута. Настоящите предизвикателства в областта на недвижимите имоти, като например завишените цени на жилищата и ограничената наличност, подтикват хората да проучват алтернативни възможности за инвестиции като криптовалутите.

06.05.2024 14:30 2 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на смесени икономически сигнали

Цените на златото се повишиха след смесени сигнали от икономиката на САЩ. Нараства оптимизмът, че усилията на Федералния резерв за борба с инфлацията ще доведат до меко приземяване на икономиката.

06.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.