НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Marathon Digital увеличиха хашрейта си с близо 85%

04.11.2022 8:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Marathon Digital увеличиха хашрейта си с близо 85%

Майнинг компанията Marathon Digital увеличи хеширащата си мощност за добив на Биткойн с 84% през октомври и доби рекордните 615 BTC през месеца.

Според прессъобщение на публичната компания за добив на криптовалути, октомври 2022 г. е бил най-продуктивният месец в историята на фирмата, както по отношение на хеширащата мощност, така и по отношение на производството на BTC.

Хашрейт (или хешираща мощност) е мярка за капацитета на изчислителната мощност, която може да се използва за добив в блокчейна на Биткойн. Измерва се в хашове в секунда (макар че обикновено при практическите измервания се използват много по-големи единици).

Marathon Digital активира 32,000 машини за добив на BTC

От известно време насам Marathon разполага с 32,000 машини за добив, които стоят инсталирани и чакат да бъдат вкарани в експлoатация. През октомври фирмата най-накрая пусна тези миньори онлайн като добави приблизително 3.2 екзахаша в секунда към общата им хешираща мощност.

Това представлява увеличение с около 84% спрямо техния хашрейт от 3.8 EH/s на 30 септември. След това увеличение тяхната ферма от копачки вече разполага с общо 69,000 пуснати машини, които добиват Биткойн със скорост от 7 EH/s.

През същия месец компанията за добив е произвела и общо 615 BTC, което е най-голямото количество, което фирмата някога е произвеждала за един месец.

Перспективи за в бъдеще

Marathon очаква капацитетът им за добив да нарасне още повече през следващата година, като достигне общо 23 EH/s до средата на финансовата 2023 г. въз основа на текущите графици за изграждане и инсталиране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Според съобщението за пресата, когато резервът от предварително закупени машини на Marathon влезе в експлоатация, около 66% от хеширащата мощност на компанията се очаква да бъде генериранa от S19 XP.

Наскоро пуснатата в продажба, майнинг рига S19 XP е с 30% по-ефективен от предшественика си, което означава, че след като Marathon ги пусне онлайн, фирмата ще бъде сред най-ефективните копачи на Биткойн в пространството.

“С вече доставените S19 XP и новите съоръжения в процес на изграждане, вярваме, че сме добре позиционирани да продължим да надграждаме скорошната си инерция, за да достигнем 23 екзахаша в секунда през 2023 г.”, заяви председателят и главен изпълнителен директор на Marathon Фред Тийл.

Мечият пазар на Биткойн досега беше труден период за миньорите, тъй като приходите им се свиха поради борещата се цена на криптовалутата и постоянно нарастващата хешираща мощност на мрежата, която рязко повиши трудността на добива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп готов да смачка БРИКС, за да запази интегритета на долара

Бившият президент Доналд Тръмп наскоро изрази своята осведоменост за идеологията на БРИКС и очерта планове за противодействие на усилията на алианса да оспори надмощието на щатския долар.

30.04.2024 11:30 1 мин. четене

Ето какво доведе до срива на поредната банка

Сривът на Republic First Bank преди няколко дни е обект на внимателно проучване, като всички се чудят дали е по-различно от провалите, на които станахме свидетели през 2023 г.

30.04.2024 10:00 3 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Силното представяне на долара може да не е добра новина за всички

Щатският долар напоследък прави вълни и не всички се радват от този факт. През април той достигна шестмесечен връх спрямо основните валути, подхранван от лихвените проценти в САЩ.

30.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.