НАЧАЛО Крипто Крими

Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

02.11.2022 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

Популярната крипто борса за опции и фючърси Deribit претърпя хак след като от горещ портфейл са били откраднати около $28 милиона.

От борсата твърдят, че средствата на клиентите са в безопасност, но всички загуби се покриват от резервите на компанията.

Компанията съобщи в Twitter, че извършва текущи проверки на сигурността и клиентските активи не са били засегнати, но тегленията са временно спрени.

“Процедурата на компанията е да държи 99% от средствата на нашите потребители в студено хранилище, за да ограничи въздействието на подобен тип събития. Хакерската атака е изолирана и поставена под карантина в нашите горещи портфейли за BTC, ETH и USDC”, написа Deribit в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Deribit се превръща в поредната от дългия списък с крипто компании, които са станали обект на злонамерени хакове през последните седмици. Октомври беше най-лошият месец в това отношение в исторически план като само през първите две седмици бяха откраднати над $718 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.