НАЧАЛО Финтех

Фондовата борса в Тел Авив стартира платформа за търговия с криптовалути

26.10.2022 12:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовата борса в Тел Авив стартира платформа за търговия с криптовалути

Фондовата борса в Тел Авив (TASE) публикува своя петгодишен стратегически план за периода 2023-2027 г., с който имат за цел да разработят базирана на блокчейн платформа за улесняване на услугите за обмен на криптовалути.

Интересът на борсата към децентрализираните технологии си проличава от партньорството ѝ с Министерството на финансите на Израел за тестване на платформа за търговия с дигитални облигации, базирана на блокчейн.

Миналия месец фондовата борса, заедно с други централни банки, се присъедини към Международната банка за тестване на дигитални валути на централните банки (CBDC) за международни плащания на дребно и парични преводи.

Главният изпълнителен директор на TASE – Итай Бен Зеев сподели:

Следващите пет години са критична възможност за TASE да играе активна роля в технологичната революция на световните капиталови пазари. Планът предвижда нуждите на пазара и извежда разработването и управлението на иновативни услуги и продукти на следващо ниво. Ние не само ще участваме в промяната, но и ще се стремим да я оглавим. Ще използваме предимството на собствения си терен в Израел, за да приемем и развием финтех сектора и да позиционираме TASE като център за услуги и продукти. Борсата също така ще изгради активност на местния капиталов пазар, която да съответства на икономическата сила и глобалната активност на Израел, използвайки тази уникална възможност за растеж и разширяване на дейността си.

Стратегическите цели на плана включват:

  • Разработване и повишаване на стойността на основната дейност на TASE.
  • Разширяване и развитие на пряката ангажираност с крайните клиенти.
  • Създаване на платформа за дигитални активи с помощта на блокчейн (DLT) и навлизане в криптовалутите.
  • Разработване и продажба на технологични услуги и решения на други борси и пазарни участници.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън


Борсата ще засили естествения си прираст, като цели да увеличи приходите си с 10 до 12%. Тя също така планира да привлече интернационални ивеститори като разшири продуктите, които се търгуват на израелската борса.

Планът се основава на задълбочен анализ на тенденциите и развитието на бизнес средата на TASE и пазарите. Сред тях най-значими са макроикономическото състояние на Израел, глобализацията на финансовите пазари, конкуренцията между световните финансови центрове, глобалната стандартизация и други.

Израелската фондова борса иска да засили стратегията си за ликвидност и пазара на деривати, като възобнови фючърсите. Също така ще подобри каналите за дистрибуция за съществуващите инвеститори, като ги приведе в съответствие с международните стандарти. Наред с това израелската борса планира да въведе извънборсовите пазари чрез разработване на системи за клиринг и отчитане на извънборсови сделки. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.