НАЧАЛО Биткойн

Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

14.10.2022 13:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

Защитниците на Биткойн отново започнаха ежегодната си кампания за обявяването на Сатоши Накамото - псевдонимния създател на криптовалутата - за носител на Нобелова награда за икономически науки.

На 10 октомври Шведската кралска академия на науките присъди наградата на Бен Бернанке, бивш председател на Федералния резерв на САЩ и настоящ член на изследователската група Brookings Institute; Дъглас Даймънд от Чикагския университет и Филип Дайбиг от университета в Сейнт Луис за “изследвания върху банките и финансовите кризи”.

Потребителят на Twitter и дигитален худобжник Лучо Полети изложи аргументите за Сатоши по-рано през седмицата.

През 2008 г: Бернанке напечата пари, за да спаси банките, които разпространиха балон с високорискови ипотечни кредити, който предизвика глобална финансова криза. Сатоши създаде Биткойн – парична система, която дава на всички хора икономическа свобода чрез разделяне на парите и държавата. Сатоши заслужава Нобелова награда.

Някои високопоставени личности също се присъединиха като известния компютърен учен и водещ на подкаст Лекс Фридман, който на свой ред беше ретуитнат от бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy и известен защитник на BTC – Майкъл Сейлър.

Други възприеха различен подход, както отговори главният стратегически директор на Blockstream Самсън Моу:

Не, Сатоши не трябва да получава Нобелова награда, защото това е фиатна конструкция, използвана за поддържане на наследената финансова система. Ако искате да отдадете почит на Сатоши, управлявайте нод на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash


Въпреки това Сатоши дори няма право да получи наградата, тъй като тя никога не се присъжда анонимно, нито след като някой е починал. Въпреки това професорът по финанси в UCLA Anderson School, Багван Чоудри, номинира Сатоши за наградата през 2016 г.

Носителите на Нобеловата награда за физика също предизвикаха вълнение в света на криптовалутите тази година, тъй като тя им беше присъдена за работата им в областта на квантовата механика – работа, която може да има значително въздействие върху криптовалутите, ако трансформира технологията на криптиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн вече е стигнал дъното си, започва възстановяване – Артър Хейс

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на крипто борсата BitMEX Артър Хейс смята, че неотдавнашният спад на Биткойн (BTC), е бил в рамките на очакванията и е представлявал просто необходима пазарна корекция.

03.05.2024 14:30 2 мин. четене

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Биткойн може да консолидира два месеца след халвинга – Bitfinex

Анализаторите от Bitfinex прогнозират потенциална фаза на консолидация за Биткойн с продължителност до два месеца след халвинга.

03.05.2024 11:30 1 мин. четене

Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се задълбочи в добре познатия феномен „разпродажба през май“, разпространен на пазара на криптовалути.

03.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.