НАЧАЛО Крипто Крими

SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

12.10.2022 10:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

Yuga Labs Inc., създател на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club, е обект на разследване от страна на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, съобщава Bloomberg.

Целта на разследването е да се установи дали компанията нарушава федералните закони за ценни книжа с някои от своите предложения. Лице, запознато със случая, твърди, че SEC може да разглежда някои NFT на Yuga Labs като акции.

Проверката ще бъде насочена и към монетата Ape Coin (APE), която може да представлява нерегистрирана ценна книга. Базираният на Етериум токен за управление беше пуснат на пазара през март. По-голямата част от предлагането на токена (62%) беше разпределенo на общността.

Останалата част отиде при Yuga Labs, спонсорите на старта, основателите на BAYC, както и за благотворителни каузи. Цената на APE се понижи с цели 9% заради новината, според данни, предоставени от CoinMarketCap. В момента пазарната капитализация на криптовалутата се оценява на $1.4 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания


В доклада се казва, че не е ясно дали регулаторът ще вземе отношение към Yuga Labs на този етап от разследването. Компанията все още не е обвинена в неправомерни действия като твърди, че е “ангажирана” да сътрудничи на регулаторните органи.

Освен Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs контролира известни NFT колекции като Meebits и CryptoPunks. Оценката на компанията достигна $4 милиарда още през март, след като си осигури финансиране в размер на $450 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.