НАЧАЛО Крипто Крими

Binance Chain временно спря дейността си поради хак

07.10.2022 13:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance Chain временно спря дейността си поради хак

BNB Chain преустанови дейността си днес, след като претърпя хак през нощта, който открадна над $100 милиона.

Хакерите се опитаха да източат $560 милиона в BNB от BSC Token Hub – мост между веригите на мрежата. Около $100 – $130 милиона бяха успешно прехвърлени към други вериги. 

След експлойта Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, борсата, поддържаща BNB Chain, обяви в Twitter, че веригата ще бъде спряна за поддръжка. В това време екипи ще разследват атаката, и ще предоставят актуализации. Те след това споделиха, че мрежата е рестартирана и работи нормално, като валидаторите на блокчейна са възобновили дейността си. 

В четвъртък неизвестен хакер иззе 2 милиона токена BNB на стойност около $560 милиона от моста на мрежата. 

Слабост в BSC Token Hub

Както отрази специалистът по сигурност samczsun експлойтът е възникнал поради грешка в моста, която е позволила на нападателя да фалшифицира доказателства за сигурност. В туит той обясни, че инцидентът е можел да бъде много по-сериозен. 

BSC Token Hub е мост, който позволява на активите да се движат между различни блокчейн протоколи. Когато потребителят изпраща активи от един блокчейн към друг, мостът заключва активите и изработва опакована версия на средствата в целевата верига. 

След инцидента екипът реагира, като изключи валидаторите си – за да спре напълно мрежата – докато разследва. Спирането също така беше опит да се спре нападателят и да се спасят откраднатите средства. Идеята е била потенциално да се изземат средствата, които са останали в мрежата и които нападателят все още не е прехвърлил в други вериги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор посочва алткойн с висок потенциал за възход


Данните на фирмата за сигурност Slow Mist показаха, че от експлоатираната сума $127 милиона са били изпратени от моста към други вериги, включително тези на Етериум, Arbitrum, Fantom, Polygon и Avalanche. Можете да видите движенията на средствата в долната графика.

bnb

По-голямата част – близо $429 милиона – е останала в самата верига на BNB. Макар засега да не е потвърдено дали екипът е замразил тези средства, това изглежда е по-вероятният резултат.

“Тъй като веригата на BNB е спряла услугите си, хакерът в момента не може да премести $429 милиона в мрежата на BNB”, пише SlowMist.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.