НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

02.10.2022 19:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Обемът на търговия скача до 3-месечен връх

През 2022 г. Биткойн (BTC) отбеляза значителни корекции и въпреки това виждаме повишена активност от страна на инвеститорите. 

Обемът на търговията с BTC се повишава стремглаво, като към 29 септември обемът на търговията с Биткойн достигна най-високото си ниво от средата на юни и възлиза на $42.68 милиарда, сочат данни от Santiment. В туит компанията за блокчейн анализ отбеляза:

Обемът на търговията с Биткойн постоянно се увеличава от средата на юни, докато други активи с високи капитализации спадат. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително безопасни активи като BTC, докато на останалите пазари интересът към търговията е по-малък.

Биткойн като хедж 

Въпреки че обемът на търговията с актива се увеличава, активността не успява да се отрази на цената му. Макроикономическите фактори като високата инфлация и нарастващите лихвени проценти със сигурност оказват натиск върху цената на най-голямата криптовалута. 

Повечето фиатни валути спадат срещу бурно растящия щатски долар. Поради това инвеститорите изглежда разпродават фиат, като търсейки хедж, често се насочват към Биткойн. Важно е да се има предвид, че е вероятно много от инвеститорите да се опитват да извлекат печалба от арбитраж.

Инвеститорите в Обединеното кралство и Европейския съюз продават рекордно много своите паунди (GBP) и евро (EUR), за да закупят Биткойн. Скокът в обема на търговията с GBP/BTC вероятно се дължи на спада на паунда до исторически минимум. 

Обемът на търговията с най-голямата криптовалута подчертава, че активът съответства на основополагащите си принципи, като процъфтява в условия на висока инфлация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)


Скокът на обема на търговията с Биткойн бележи победа за привържениците му. Те често изтъкват криптовалутата като по-добра алтернатива на фиатните валути и златото поради характеристиката на ограничено предлагане. Други подчертават способността му да действа като добър хедж срещу несигурни икономически обстоятелства.

Към момента на публикуване Биткойн се движи около $19,120 и е спаднал с 1% в последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

Според макро експерта Лин Алдън, пътят на Биткойн към превръщането му във важен клас активи ще продължи повече от десетилетие.

02.05.2024 2:30 1 мин. четене

Биткойн може да спадне до $40,000 преди да възобнови възхода си

Известният трейдър Питър Бранд, известен със своя опит във финансовите пазари, предложи уникална гледна точка за потенциалната траектория на Биткойн след неотдавнашен спад на пазара.

02.05.2024 1:30 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Април беше най-лошият месец за Биткойн от срива на FTX насам

Биткойн отбеляза най-значителния си месечен спад след срива на империята FTX, докато вълнението около американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за водещия дигитален актив намалява.

01.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.