НАЧАЛО Други

Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

14.09.2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони влизат в проекти за Web3 гейминг и метавселени

В нов доклад на DappRadar се отбелязва сериозен обем на инвестиции в проекти за блокчейн игри и метавселени през август.

Според фирмата за събиране и анализ на данни, проектите за Web3 игри и метавселени са събрали инвестиции в размер на $748 милиона от август насам въпреки общия спад в крипто пространството.

Сред големите инвестиции през миналия месец е набраната сума от $200 милиона от иконата на мобилните игри Гейбриъл Лейдън за Limit Break – фирма, фокусирана върху блокчейн игри. Temasek, глобална инвестиционна компания, собственост на Сингапур, инвестира $100 милиона в Animoca Brands, компания за рисков капитал и издател на Web3 игри.

Според доклада общата сума, инвестирана в блокчейн игри за тази година, се очаква да възлезе на $10.2 милиарда. Миналата година тя е била $4 милиарда.

DappRadar споделя,

Размерът на инвестициите показва, че въпреки трудните и несигурни условия на пазарите на дигитални активи, големите инвестиционни структури остават оптимистично настроени към индустрията на GameFi.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг


Според аналитичната фирма проектите за игри и метавселени получават около една трета от инвестициите в GameFi индустрията. Останалата част се насочва предимно към инфраструктурни и инвестиционни дружества.

DappRadar завършва доклада, като казва, че пространството на блокчейн гейминга все още е в начален етап на развитие с огромен потенциал за растеж.

Въпреки че все още има няколко области за подобрение, секторът непрекъснато се развива и изобретява. Бъдещето на GameFi изглежда светло и е на път да се превърне в [нужната крачка] към Web3.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

4 катализатора, които могат да разпалят исторически подем на фондовия пазар

Дейвид Хънтър, главен макро стратег в Contrarian Macro Advisors, вярва, че фондовият пазар може да е готов за безпрецедентно рали, цитирайки няколко катализатора, движещи потенциални увеличения на цените на акциите.

08.05.2024 6:00 1 мин. четене

Palantir надминава очакванията със силни продажби през Q1 и повишена прогноза за приходите

Palantir Technologies, компания за анализ на данни, повиши годишната си прогноза за приходите и печалбата, надхвърляйки прогнозите за продажбите през първото тримесечие, благодарение на голямото търсене на услугите ѝ за внедряване на приложения за изкуствен интелект (AI).

08.05.2024 4:00 2 мин. четене

Berkshire Hathaway държи милиарди долари настрана на фона на пазарната несигурност

Berkshire Hathaway, под ръководството на Уорън Бъфет, регистрира скок на паричните резерви до зашеметяващите $189 милиарда през първото тримесечие.

08.05.2024 3:00 2 мин. четене

Ето към какви дивидентни акции е най-добре да се насочим

За инвеститорите, търсещи дивиденти, е време да насочат вниманието си към качеството вместо към незабавното удовлетворение.

08.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.