Home

Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана

12.09.2022 8:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана

Брад Шърман - конгресмен от Калифорния, който настояваше за забрана на Биткойн - отново коментира актива в интервю.

По време на интервю за CNBC той отбеляза, че с помощта на регулации правителството може да подкопае най-голямата криптовалута. Според него, ако Биткойн бъде успешно регулиран, той може да загуби част от интереса си, защото законите ще разкрият неспособността на актива да се сравнява с долара. 

Критично важното е да се наложат законите за познаване на клиента и за борба с прането на пари върху криптовалутите. След като стане ясно, че тези закони са установени, криптовалутата губи единственото нещо, към което се стреми, а именно успешно да се конкурира с долара, като има предимство пред него.

Колко вероятна е забрана на Биткойн?

Шърман настоява за забрана на Биткойн (BTC), тъй като зад криптовалутите стоят “твърде много власт и пари”. Той обясни, че именно по тази причина правителството не може да забрани актива в момента. 

Не мисля, че ще стигнем [до забрана] в скоро време. Парите за лобиране и парите за участие в кампании работят, иначе хората нямаше да го правят; и затова не сме забранили криптовалутите. 

Не го забранихме в началото, защото не осъзнахме, че е [Биткойн] важен, и не го забраняваме сега, защото зад него стоят твърде много пари и власт.

Той се позовава на липсата на присъща стойност и способността на актива да се използва от престъпници, твърди конгресменът.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


Шърман винаги е бил скептичен към Биткойн

Шърман отхвърли потенциала на Биткойн да се превърне във валута. Той е на мнение, че BTC има предимство пред долара само защото може да служи за престъпления като укриване на данъци. 

Да предположим, че той [Биткойн] се превърне във валута. В този случай ще е само защото може да конкурира долара за някои доста големи пазари, особено за пазара на укриване на данъци, и затова няма никаква обществена стойност. 

Ние искаме хората да инвестират в активи, които ще изградят американската икономика.

В миналото Шърман е наричал Биткойн “Понци схема”, като е отбелязвал, че инвеститорите купуват актива само за да го продадат на по-високи цени. 

В Конгреса на САЩ има цялостен законопроект на сенатора от Уайоминг Синтия Лумис за регулиране на криптовалутите. Лидерите, подкрепящи дигиталните активи, твърдят, че криптовалутите трябва да бъдат регулирани, а не забранени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн: Няколко причини, които може да са допринесли за понижението в цената

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад, като се понижи с над 9% и падна под $53,000 за първи път от повече от месец късно вечерта в петък.

07.09.2024 15:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.