НАЧАЛО Крипто Крими

Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона

09.09.2022 7:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона

Жител на Флорида се призна за виновен по обвинение в заговор за измама с ценни книжа в дело, свързано с крипто Понци схема, за която се твърди, че е спечелила от клиенти до $100 милиона.

Министерството на правосъдието на САЩ обяви признанието, като заяви, че при произнасянето на присъдата Джошуа Никълъс го очакват до пет години затвор. Никълъс призна, че той и други лица са промотирали EmpiresX, като са направили многобройни неверни твърдения, свързани, наред с други неща, с предполагаем собствен бот за търговия и измамна “гарантирана” възвръщаемост на инвеститорите.

EmpiresX невярно е твърдяла, че използва бот за търговия, но в действителност е изплащала печалби на по-старите инвеститори, използвайки входящи средства – определение за Понци схема.

Акаунт в Instagram, посветен на схемата на EmpireX, обещаваше висока възвръщаемост на инвестициите на бъдещите участници.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DAO проект се срина с 99% след експлоатация


“Освен това, въпреки изявленията за обратното, EmpiresX никога не е регистрирала, нито е предприела стъпки за регистриране на инвестиционната програма на EmpiresX като предлагане и продажба на ценни книжа в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, нито пък EmpiresX е имала валидно освобождаване от това изискване за регистрация”, заяви Министерството на правосъдието.

Никълъс е заплашен от максимално наказание от пет години затвор като все още не е насрочена дата за произнасяне на присъдата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ново дело застрашава крипто гиганта Coinbase

Наскоро беше заведено дело срещу Coinbase и нейния главен изпълнителен директор Брайън Армстронг, в което се твърди, че инвеститорите са били подведени да купуват ценни книжа и поставят под въпрос законността на бизнес практиките на Coinbase.

06.05.2024 3:00 1 мин. четене

Bitfinex отхвърли слуховете за пробив в сигурността

Главният технологичен директор на Bitfinex Паоло Ардоино отговори на твърденията, разпространени в социалните медии, че борсата е била обект на мащабен пробив в данните, както заяви хакерската група FSOCIETY на 26 април.

05.05.2024 17:30 1 мин. четене

Поредният крипто проект изчезна с парите на инвеститорите

LENX Finance, известен преди като RenaissanceDAO, събра $10.22 милиона чрез финансиране от LBP на 7 януари 2024 г.

05.05.2024 11:30 1 мин. четене

Съдят наследника на бижутерския гигант Cartier за пране на пари чрез USDT

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение и задържа Максимилиан дьо Хуп Картие, наследник на бижутерската империя Cartier, за предполагаем заговор за пране на приходи от трафик на наркотици чрез използване на Tether (USDT).

04.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.