Home

Финтех компанията Wise няма да предлага крипто преводи

06.09.2022 14:05 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финтех компанията Wise няма да предлага крипто преводи

Британската финтех компания Wise изключва възможността да улесни трансграничните крипто преводи, като се позовава на високите разходи за момента.

Платформата за разплащания отбеляза, че криптовалутите имат допълнителни предимства като ускоряване на процеса на паричен превод. Въпреки това разходите за обмен на пари са проблем за Wise, съобщи Iupana на 5 септември.

Педро Барейро – глава на отдела за банкиране и разширяване на дейностите на компанията – каза следното:

Понастоящем на повечето хора все още им се налага да правят конверсии между фиат и криптовалути, и да понасят ненужни търкания, и такси по време на процеса. Оставаме силно фокусирани върху намаляването на тези такси и триене, когато хората прехвърлят пари по света.

В тази насока Барейро отбеляза, че Wise проучва и региона на Латинска Америка за крипто вариант, като същевременно открои динамичния пазар на дигитални активи в района.

Wise и криптовалутите

Към момента Wise позволява на потребителите да купуват криптовалути само със средства в сметките си. В същото време клиентите ѝ могат да получават пари и от платформи, които предлагат дигитални активи, при условие че те са регулирани съгласно законите на Европейския съюз и Великобритания.

Въпреки скептицизма на Wise, други финтех платформи, като базираната в Бразилия – Dock, обявиха, че ще внедрят криптовалути за обработка на международни парични преводи, тъй като започват кампания за разширяване на дейността си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли спадове при Биткойн през септември?


Забележително е, че Wise е разработила модел, използващ местните банкови мрежи, за да улесни паричните преводи, като същевременно поддържа конвертирането на различни валути. Моделът елиминира високите комисиони, възникващи при трансграничните преводи.

Интересно е, че финтех компаниите, които се занимават с трансгранични преводи, все по-често включват блокчейн технология, като се позовават на намалени разходи и по-бързи преводи.

Като цяло използването на криптовалути при парични преводи все още се сблъсква с няколко бариери като липса на полезност, разходи за обмен, волатилност и регулаторни пречки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.