НАЧАЛО Регулации

Сингапур засилва регулациите на криптовалутите

29.08.2022 12:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапур засилва регулациите на криптовалутите

Централната банка на Сингапур иска да насърчи екосистемата на дигиталните активи, като същевременно ограничи спекулациите с криптовалути, заяви Рави Менон, управляващ директор на Паричния орган на Сингапур (MAS).

Менон настоя, че тази позиция не е противоречива по време на встъпителните си думи на семинара Green Shoots в понеделник.

Сесиите Green Shoots се използват за представяне на нови съобщения, продукти и политики на общността на финансовите услуги.

MAS, заедно с други регулаторни органи в страната, се разправя с местното крипто пространство с нова сила, след като редица високопрофилни крипто фирми, свързани със Сингапур – като Three Arrows Capital и Vauld – се сринаха по-рано тази година.

По-специално MAS се стреми да засили защитата на инвеститорите на дребно в криптовалути в страната – нещо, върху което Менон акцентира по време на речта си в понеделник.

Според Менон, макар че екосистемата на дигиталните активи използва блокчейн, технологията на разпределената счетоводна книга (DLT) и токенизацията, за да позволи “всичко, което има стойност, да бъде представено в дигитална форма и да бъде съхранявано и обменяно в счетоводна книга, която поддържа неизменен запис на всички трансакции“, криптовалутите са просто “силно спекулативни“, докато цените им “нямат нищо общо с каквато и да е основна икономическа стойност“.

“Криптовалутите заживяха свой собствен живот извън разпределената счетоводна книга и това е източникът на проблемите на крипто света”, каза Менон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се търгува под $20,000 след спада от петък


Вместо това MAS се фокусира върху активното насърчаване на екосистемата на дигиталите активи, която обхваща токенизацията на финансови активи като парични средства и облигации, реални активи като произведения на изкуството и недвижими имоти, както и нематериални обекти като въглеродни кредити и компютърни ресурси.

“Надявам се, че тази презентация е изяснила, че улесняващата позиция на MAS по отношение на дейностите с дигитални активи и рестриктивната позиция по отношение на спекулациите с криптовалути не са противоречиви. Всъщност това е синергичен и холистичен подход за развитието на Сингапур като иновативен и отговорен глобален център за дигитални активи”, каза Менон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.