НАЧАЛО Регулации

Лидерите на Г-7 искат бързи регулации за крипто пазарите

23.05.2022 9:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лидерите на Г-7 искат бързи регулации за крипто пазарите

Финансовите лидери на водещите икономики от Г-7 предполагаемо призовават за цялостно регулиране на дигиталните активи.

Reuters съобщи, че чернова на комюнике, подписана от финансови министри и централни банкери от страните от Г-7, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и САЩ, изисква от Бордът за финансова стабилност (FSB) да ускори глобалното регулиране на криптовалутите.

FSB наблюдава и дава препоръки за световната финансова система. Международният орган също изигра ключова роля в насърчаването на регулаторните реформи след икономическата криза от 2008 г.

В светлината на неотдавнашните сътресения на пазара на крипто активи, Г-7 настоятелно призовава Бордът за финансова стабилност да напредне в бързото разработване и прилагане на последователно и всеобхватно регулиране.

Тези настроения идват след срива на стабилната монета UST и алткойна LUNA на Terra, които се сринаха по същество до нула, унищожавайки десетки милиарди богатство само за няколко дни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ripple ще насочи $100 милиона към борбата с климатичните промени

Миналия месец изпълнителният директор на Европейската централна банка (ЕЦБ) Фабио Панета също призова за глобални регулации на крипто пространството. Той сравнява крипто пространството с пазара на ипотечни кредити, който предизвика последната голяма финансова криза през 2008 г.

Наистина, крипто пазарът сега е по-голям от пазара на ипотечни кредити (на стойност $1.3 трилиона), когато бе предизвикана световната финансова криза. И показва поразително сходна динамика. При липса на адекватен контрол, крипто активите предизвикват спекулации, като обещават бърза и висока възвръщаемост и използват регулаторни вратички, които оставят инвеститорите без защита. Ограниченото разбиране за рисковете, FOMO и интензивното лобиране на законодателите увеличават излагането, като същевременно забавят регулирането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.