НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

25.01.2021 21:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

Антъни Скарамучи, ръководителят на SkyBridge Capital и бивш директор на комуникациите в Белия дом, смята, че стойността на Биткойн се е засилила значително сега, когато правителствата са се справили с много от рисковете, свързани с цифровия актив.

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията. 

 

Авторите също така твърдят, че държането на Биткойн е далеч по-малко рисковано днес, отколкото преди няколко години, когато регулациите и инфраструктурата все още не бяха достатъчно развити.

 

Растежът на BTC “накара правителството и институциите да се намесят и да се справят с много от рисковете, свързани с дигиталната валута”, пишат авторите, позовавайки се на решението на Службата на контрольора на валутата да разреши на банките да предоставят криптовалутни услуги.

 

Те продължиха:

 

[…] засилени регулации, подобрена инфраструктура и достъп до финансови институции – като Fidelity -, които държат парите на инвеститорите, направиха инвестициите в Биткойн толкова сигурни, колкото притежаването на облигации и стоки като златото, които също се използват за балансиране на портфейли.

 

SkyBridge Capital привлече внимание миналия месец, когато подаде заявление до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за стартиране на хедж фонд за BTC. 


Биткойн фондът SkyBridge LP стартира няколко седмици по-късно, като Fidelity служи като попечител, а Ernst & Young се занимава с одита.

 

Съобщава се, че SkyBridge е инвестирал в Биткойн през ноември и декември, което му позволява да натрупа голяма позиция в дигиталния актив преди параболичния си скок. По времето, когато фондът стартира, на 4-ти януари, SkyBridge заяви, че експозицията му в BTC възлиза на приблизително 310 милиона долара.

 

Институционалният капитал беше основен катализатор зад колосалното рали на Биткойн през 2020 г., завършило с нов рекорд на ниво около $42,000 на 8-ми януари. Така наречените интелигентни пари започват да възприемат Биткойн като форма на цифрово злато – такова с потенциал за много по-голям растеж в сравнение с благородния метал.


Хиляди ръководители на големи предприятия имат интерес към Биткойн – Прочетете още тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Забранен ли е Биткойн (BTC) в Китай?

Скорошна публикация от Китай, страна, известна със строгите си регулации за Биткойн и криптовалути, привлече вниманието към правния статут на BTC.

07.05.2024 8:00 1 мин. четене

Поредният голям финансов мениджър се насочва към Биткойн ETF

Hightower, голяма фирма за управление на активи с AUM на обща стойност $130 милиарда, разкри инвестиция в спот Биткойн ETF, оценена на $68 милиона.

07.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн майнинг компаниите със значителни печалби

Последното покачване на цената на Биткойн предизвика по-голям отскок на крипто акциите, като компаниите за BTC майнинг отбелязаха значителни печалби.

07.05.2024 5:00 1 мин. четене

Ето колко трябва да струва Биткойн, за да са на печалба миньорите

През май печалбите от добив на Биткойн (BTC) отбелязаха значителен спад, тъй като започнаха да се проявяват последиците от четвъртото халвинг събитие на флагманската криптовалута.

06.05.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.